کات کبود و کاربردهای آن

دوشنبه 6 بهمن 1399
11:49
رعنا

سولفات مس یا کات کبود (Copper sulfate) یک ترکیب معدنی است که از ترکیب ساده مس و سولفات تولید شده و به شکل مایع یا پودری موجود است. سولفات مس جامد که به عنوان پنتا هیدرات یا پنج آبه نیز شناخته می شود به شکل کریستال های آبی رنگ است و یک ماده اولیه محبوب برای تولید دیگر انواع نمک های مس است.

در این مقاله نشریه جهان شیمی فیزیک با این ماده بیشتر آشنا میشوید . کات کبود از طریق تیمار فلز مس با اسید سولفوریک غلیظ یا اکسیدهای آن با اسید سولفوریک رقیق به صورت صنعتی تولید می شود. این ترکیب همچنین می تواند با سنگ شویی آهسته سنگ معدن مس گرید پایین در هوا تولید شود و باکتری ها ممکن است برای تسریع این روند استفاده شوند. سولفات مس تجاری معمولاً خالص و ۹۸٪ است که ممکن است حاوی مقدار کمی آب نیز باشد.

مس یک عنصر ضروری کمیاب است که در فرمولاسیون برخی از مکمل های مولتی ویتامین و مینرال بدون نسخه وجود دارد. مقادیر مس موجود در مکمل های معمولی با افزایش آنزیم های سرمی یا آسیب های کبدی آشکار از نظر بالینی همراه نیست. با این حال ، مصرف بیش از حد تصادفی یا عمدی مس می تواند باعث صدمات حاد کبدی شود.

بیشتر بخوانید:

کاربردهای سولفات مس یا کات کبود :

سولفات مس در درجه اول برای مقاصد کشاورزی به عنوان سموم دفع آفات ، میکروب کش ، مواد افزودنی خوراکی و مواد افزودنی خاک استفاده می شود. برخی از کاربردهای ثانویه آن به عنوان ماده اولیه در تهیه سایر ترکیبات مس ، به عنوان یک معرف در شیمی تجزیه ، به عنوان یک الکترولیت برای باتری ها و حمام های برقی و در پزشکی به عنوان قارچ کش ، باکتری کش و قابض بکار می رود. مس یک کاتالیزور مهم برای سنتز هم در گلبولهای قرمز و جذب آهن است.

سولفات مس یک ماده شیمیایی بسیار کاربرد پذیر است و در طیف وسیعی از صنایع و کشاورزی استفاده می شود. کاربرد اصلی این ماده در کشاورزی است و در قدیم تنها کاربرد آن در صنعت فقط برای رنگ آمیزی و آبکاری بوده است. البته این ترکیب امروزه در بسیاری از فرایندهای صنعتی به کار گرفته می شود و به سختی می توان صنعتی را یافت که از این ترکیب استفاده نکند.

صنعت فیبر مصنوعی از این ماده در تولید مواد اولیه استفاده می کند. صنایع تولید فلز نیز از مقادیر زیادی سولفات مس به عنوان الکترولیت در پالایش مس ، برای تولید سیم های فولادی با روکش مس و در فرایندهای مختلف آبکاری مس استفاده می کند.

در صنعت معدن نیز از این ماده به عنوان فعال کننده در تغلیط و شناورسازی سنگ معدن سرب ، روی ، کبالت و طلا استفاده می شود.

کات کبود در صنعت چاپ به عنوان یک الکترولیت در تولید الکترود و به عنوان یک عامل اچینگ برای فرآیند حکاکی مورد استفاده قرار می گیرد.

در صنایع تولید رنگ از این ترکیب در تولید رنگهای ضد رسوب استفاده می کنند و در رنگ آمیزی شیشه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع : https://www.jahanshimi.com/



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 125 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

۵ ماده غذایی که سرشار از کافئین هستند

يکشنبه 5 بهمن 1399
11:59
رعنا

کاکائو : کاکائو یا پودر کاکائو اگرچه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالایش برای پیشگیری از بسیاری شرایط پزشکی توصیه می شود اما می تواند مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هم داشته باشد. در این میان شکلات تیره اگرچه یک انتخاب سالم تغذیه ای است اما بیشتر از شیر شکلات کافئین دارد. کافئین اسید معده را افزایش می‌ دهد، مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخم‌ معده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند. برای افراد مضطرب نیز توصیه می ‌شود مصرف این شکلات ‌ها محدود شود.

قرص های لاغری: قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماه باعث افزایش مصرف کالری و افزایش متابولیسم بدن می شوند. در مصرف این گونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آنها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه اجتناب کنید.

برای مطالعه بیشتر :

مسکن های بدون نسخه: دفعه بعد که برای کاهش درد سراغ این داروها رفتید، بدانید که آنها حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هستند. به طوری که اگرچه مصرف گاه به گاه آنها در کاهش درد موثر است اما وابسته شدن به این داروها سردرد و دیگر دردها را وخیم تر می کند. مسکن های بدون نسخه از قبیل استامینوفن حاوی ۱۳۰ میلی گرم کافئین هستند.

آب ویتامینه: آب ویتامینه یا آب ویتامین دار، آبی است که با مواد مغذی مانند ویتامین ها و الکترولیت ها غنی شده باشد. بعضی انواع آب ویتامینه، دارای افزودنی های طعم دار، کافئین و مواد شیرین کننده هستند. در نتیجه حتما پیش از مصرف این آبها، برچسب روی شیشه آنها را بخوانید تا ببینید چه موادی داخل آن وجود داشته و قرار است با خوردن آن چقدر کالری وارد بدن شما شود.

چای سرد: این نوع چای در هر بطری حاوی ۳۰ میلی گرم کافئین است. تمام انواع چای حاوی کافئین هستند. کافئین موجود در چای می ‌تواند بسیار سریع انتشار یابد، اما به راحتی می ‌توان کافئین چای را از بین برد: چای را به مدت ۳۰ ثانیه در کمی آب داغ دم کنید، سپس دم کرده اولیه را دور بریزید. دوباره همان چای را دم کنید، به این ترتیب چای شما حاوی میزان بسیار کمی کافئین خواهد بود.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 130 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

پاسخ به دو سوال رایج در رابطه با کافئین

شنبه 4 بهمن 1399
11:33
رعنا

افزودن مواد کافئین دار به شیر، درست است؟

نسکافه، کاکائو، قهوه یا چای را به شیرتان اضافه نکنید، زیرا که این نوشیدنی ‌ها دارای اگزالات هستند و اگزالات با کلسیم ترکیب شده و مانع از جذب این ماده معدنی می‌ شود.

به همین دلیل است که متخصصان تغذیه می ‌گویند افزودن کاکائو به شیر صحیح نیست اما در واقع، باید گفت که صرفا اضافه کردن یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو به شیر که حدود 3 گرم می ‌شود، آن‌ قدر اگزالات ندارد که مانع جذب کامل کلسیم شود.

به همین دلیل، لازم است اولویت ‌ها را در نظر بگیرید. اگر کسی می ‌تواند شیر ساده را بنوشد، اولویت با مصرف آن است اما اگر فردی نمی ‌تواند شیر ساده را بخورد، افزودن مقدار کمی کاکائو، چای یا نسکافه برای بهتر کردن طعم شیر آن‌ قدر مشکلی ایجاد نخواهد کرد و در جذب کلسیم شیر تاثیر چندانی نخواهد گذاشت. اما برخی شیرکاکائوهای آماده، کاکائوی بسیار بالایی دارند و مصرف ‌شان به جای شیر توصیه نمی ‌شود زیرا بیشتر از آن که شیر طعم ‌دار شده باشد، نوعی نوشیدنی شیرین به حساب می ‌آید، در حالی که تهیه شیر کاکائو در خانه با مقدار کمی ‌کاکائو می‌ تواند مفید باشد.

بیشتر بخوانید :

نوشیدنی های کافئین دار را در چه زمانی مصرف کنیم؟

برای بهره مندی بیشتر از خواص سودمند قهوه در پیشگیری از ابتلا به دیابت، این نوشیدنی را ظهر، مصرف کنید.

تاثیر مصرف قهوه در ظهر در کاهش خطر ابتلا به دیابت به مراتب بیش از زمانی است که این نوشیدنی در ساعات دیگر روز مصرف شود. به عبارت ساده تر مصرف قهوه هنگام ناهار، خطر ابتلا به دیابت را حدود 33 درصد کاهش می دهد.

همچنین نتایج تحقیقات دیگر در برزیل نیز تایید می کند نوشیدن دست کم یک فنجان قهوه همراه با صرف نهار، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را تا یک سوم کاهش می دهد.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 114 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

بهبود دهنده نان به چه معناست ؟

سه شنبه 30 دی 1399
14:13
رعنا

نان جز یکی از اصلی ترین مواردی است که در سبد غذایی مردم دیده می شود. متاسفانه کیفیت نان به بهترین شکل ممکن نیست با اینکه جز مواد ضرروی در زندگی هر انسانی می باشد ، در ایران مصرف سرانه نان 164 کیلوگرم می باشد و این با وجودی است که در اروپا این میزان به 68کیلوگرم می رسد.

بهبود دهنده نان چیست ؟

در صنعت نان ، واژه ی با نام بهبود دهنده وجود دارد که سبب می شود کیفیت نان بالا رود و موجب می شود نان ماندگاری زیاد تری داشته باشد. در گذشته از روغن به عنوان بهبود دهنده استفاده می کردند ولی بعد ها مواد شیمیایی جایگزینی برای آن شد و امروزه از آنزیم ها استفاده می کنند که مواد شیمیایی ندارند.بهبود دهنده نان هم به گسترش خمیر و هم به ور آمدن خمیر کمک می کند و از خوابیدن خمیر در مرحله تخمیر نهایی و پخت نیز جلوگیری می نماید.

بهبود دهنده ها به عنوان ترکیباتی هستند که موجب می شوند در تمامی موارد تولید نان ، خمیر انعطاف پذیری و قدرت بیشتری داشته باشد.بهبود دهنده ها به نانواها کمک می کنند که محصول بهتری هم از نظر ظاهری و حجم و تازگی بیشتر در طول زمان مصرف داشته باشند. عموما بهبود دهنده ها برای خمیرهای می باشند که خمیرمایه داشته اند و زمان ورآمدنشان طولانی است و برای هر نیم کیلو 2تا3 گرم ریخته می گردد.

بیشتر بخوانید :

همه چیز در مورد بهبود دهنده نان

1)نمک را به عنوان ماده ی طعم دهنده و یکنواخت کننده به نان اضافه می کنند.

2)برای اینکه نان تردتر شود روغن شیرینی پزی به نان اضافه می شود و برای هر یک کیلو آرد ، مقدار مصرف آن 30گرم می باشد.

3)شیرخشک چربی گیری شده به عنوان یک شیرمناسب برای پخت نان ها می باشد.خمیرهای که از شیرمایع باشند به صورت چسبناک و بریده بریده اند و نانی که از آنها تولید می شود کم حجم و ناجور است.در صورتی که اضافه کردن شیرخشک سبب می شود آب بهتر جذب شود و زمان پخت نیز کوتاه تر گردد.معمولا به نسبت 2-1 قسمت در صد قسمت آرد اضافه می گردد.

4)تخم مرغ:معمولا نانوایی ها از تخم مرغ استفاده نمی کنند مگر اینکه بخواهند نان مخصوصی را بپزند. بدین صورت که به خمیر تخم مرغ به صورت کامل یا تنها زرده افزوده می شود و برای خوش رنگ شدن از سفیده استفاده می شود.در صد قسمت آرد مقدار مصرف 100-35 قسمت تخم مرغ می باشد.

5)یکی از مواد اصلی در تولید خمیر آب است که این آب نباید سختی گیری شده باشد زیرا وجود سختی آب قسمتی از ویژگی های نامطلوب آرد را بهبود می دهد.

6)در صنایع نانوایی،آردسویای بدون چربی بسیار کاربرد داشته است.این آرد بسیار برای سلامتی مفید است و به عنوان یکی از بهترین منبع های ایزوفلاون ها و دیگر مواد مغذی می باشد. این آرد همچنین دارای 50 درصد پروتئین می باشد.

7)آردهای سفید فقط آرد الک کرده نیستند بلکه در برخی از کارخانه ها با موادشیمیایی آنها را سفید می نمایند و این کار با گازهای سمی صورت می گیرد و به جای خمیر ترش هم از مواد شیمایی استفاده شده است که کارخانه های شیمیایی آن را به جای خمیر ترش ساخته اند. در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده که در خمیر ترش مصنوعی که در فروشگاهها فروش می رسد و برای پف کردن شیرینی و کیک استفاده می شوند برای سلامتی بسیار مضرر هستند. در این گونه خمیر ترش ها از ترکیب های زاج سفید استفاده شده که باید از مصرف آن خودداری کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون انواع بهبود دهنده های نان کلیک کنید.

منبع : فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 136 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

5.خاصیت پودر کاکائو برای سلامتی

دوشنبه 29 دی 1399
12:22
رعنا

پودر کاکائو از تحت فشار قرار دادن لوبیای کاکائو و حذف کره یا چربی آن به دست می‌آید. امروزه کاکائو برای نقش آن در تولید شکلات مشهور است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ماده‌ی غذایی دارای ترکیبات مهمی است که می‌تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد. در این مطلب 11 خاصیت تغذیه‌ای بهداشتی پودر کاکائو را برایتان آورده‌ایم؛ با ما همراه باشید...

بیشتر بخوانید :

1- کاکائو غنی از پلی‌فنل‌هاست که فواید زیادی را برای بدن فراهم می‌کند

کاکائو یکی از غنی‌ترین منابع پلی‌فنل‌هاست. پلی‌فنل‌ها آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی‌ای هستند که در مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، چای و شکلات یافت می‌شوند. آن‌ها دارای خواص متعددی چون کاهش التهاب، جریان خون بهتر، کاهش فشارخون و بهبود سطوح قند و کلسترول خون هستند. با این حال، پردازش و حرارتی که روی کاکائو به منظور کاهش تلخی آن انجام می‌شود، می‌تواند موجب کاهش 60 درصدی محتوای فلاوانول آن و در نتیجه کاهش خواص سودمندش شود؛ بنابراین با این‌که کاکائو منبع عالی پلی فنل می‌باشد، اما هر شکلات یا هر محصولی که حاوی کاکائوست دقیقاً همان فواید را فراهم نخواهد کرد.

2- کاکائو می‌تواند پرفشاری خون را به وسیله‌ی نیتریک اکسیدی که دارد، کاهش دهد

کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه می‌تواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند. این اثر اولین بار در مردمی از جزایر آمریکای مرکزی که نوشیدنی کاکائویی می‌خوردند دیده شد که دارای فشارخون پایین‌تری نسبت به بومی‌های آنجا که این نوشیدنی را مصرف نمی‌کردند، بودند.

3- کاکائو می‌تواند موجب کاهش خطر حمله قلبی و سکته‌ی مغزی شود

علاوه بر کاهش فشارخون، به نظر می‌رسد کاکائو خواص دیگری دارد که می‌تواند خطر حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را کاهش دهد

4- پلی‌فنل‌ها جریان خون به مغز و عملکرد آن را بهبود می‌بخشند

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که پلی فنل های کاکائو خطر بروز بیماری‌های عصبی را از طریق بهبود عملکرد مغز و جریان خون کاهش می‌دهند. فلاوونول ها می‌توانند از مانع خونی مغزی عبور کنند و در مسیرهای بیوشیمیایی‌ای قرار بگیرند که نورون‌ها و مولکول‌های مهم برای عملکرد مغز را تولید می‌کنند.

علاوه بر این، فلاوونول ها با تأثیر بر تولید اکسید نیتریک و شل کردن رگ‌های خونی، جریان خون و خون‌رسانی به مغز را بهبود می‌بخشند.

5- کاکائو می‌تواند به بهبود خلق‌وخو و افسردگی کمک کند

اثرات مثبت کاکائو بر خلق‌وخو ممکن است به دلیل فلاوونول های موجود در آن، تبدیل تریپتوفان به ماده‌ی حال خوب کن طبیعی سروتونین، محتوای کافئین آن و یا صرفاً به دلیل حس لذتی که از خوردن شکلات حاصل می‌شود، باشد.

اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد پودر کاکائو، نحوه تولید و خرید و فروش آن را دارید اینجا کلیک کنید.

رفرنس : فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 132 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

سولفات مس - کات کبود - ۵ آبه

شنبه 27 دی 1399
12:40
رعنا

سولفات مس چیست ؟

مس (II)سولفات یا کات کبود یک ترکیب شیمیایی با فرمول CuSO4 یا ۵ آبه است. این ماده (که در اصل از خانواده نمکهاست) مجموع چند ترکیب است که در میزان آبپوشیدگی با هم تفاوت دارند. شکل بی آب مس سولفات، پودر سبز کم رنگ یا سفید مایل به خاکستری است؛ در حالی که مس سولفات پنج آبه که رایج‌ترین شکل این ماده است، به رنگ آبی روشن است.

دمای ذوب: ۱۱۰ درجه سانتی‌ گراد

چگالی: ۳.۶۰ گرم بر سانتی متر مکعب

حلال ها: آب

سولفات مس یک ترکیب شیمیایی هست که پنتاهیدرات آن با چگالی ۲.۲۸۶ گرم بر سانتی متر مکعب و قابل حل شدن در متانول شایع ترین شکل این ماده است. زاج آبی، سنگ آبی، زاج مس و زاج رومی اسم های قدیمی تر سولفات مس است. پنتاهیدرات که غالباٌ به شکل نمک در دسترس می باشد ، به رنگ آبی روشن است و با تولید حرارت در آب حل می شود تا یک ترکیب آبی به وجود آید که دارای هندسه مولکولی هشت ضلع است. پنتاهیدرات جامد دارای یک ساختار پلیمری است که در آن مس نیز دارای هشت وجهی ، اما به چهار لیگاند آب متصل می شود. واحدهای Cu (II) (H۲O) ۴ به وسیله آنیون های سولفات به شکل زنجیره ای به هم اتصال پیدا میکنند سولفات مس فاقد آب، یک پودر سفید است.

سولفات مس به روش صنعتی از واکنش فلز مس با اسیدسولفوریک غلیظ داغ و یا اکسید آن با اسیدسولفوریک رقیق ، تولید می شود. سولفات مس را برای استفاده در آزمایشگاه خریداری می کنند. سولفات مس می تواند با تصفیه کردن تدریجی سنگ مس با خلوص کم در هوا تولید شود که در این روش می توان برای آسان کردن فرایند از باکتری استفاده کرد.

بهتر است بخوانید :

کاربرد سولفات مس

باوجود سمی بودن سولفات مس، غالباٌ از آن برای تولید بلور در مدارس و آب کاری با مس مورد استفاده قرار می گیرد. به علاوه، سولفات مس اغلب برای مشخص کردن یک واکنش حرارت زا، معمولا به عنوان یک محلول کاتد برای الکترولیت سلولهای گالوانیک و پنتاهیدرات آن به عنوان یک قارچ کش مورد استفاده قرار می گیرد. در قدیم این ماده به عنوان یک استفراغ آور مورد استفاده قرار می شد که اکنون برای این استفاده بیش از حد سمی است.

دیگر موارد مصرف این مواد عبارتند از:

- بهبود و درمان عفونت های انگلی ماهی ها و از بین بردن حلزون در آکواریوم

- قارچ کش (محافظت از دانه ها و نعل اسب در مقابل عفونت)

- عنصر رنگ آمیزی در آثار هنری به ویژه شیشه و سفال

- در چاپ برای محافظت کاغذ در برابر خوردگی حشرات

- مقاومت بتن در مقابل آب و ضدعفونی کننده

پیش گیری از خشک شدن نهال در باغبانی

- قلم زنی بر روی صفحات روی یا مس

- علف ‌کش در مصارف غیر کشاورزی

- جبران کمبود مس در خاک و دام

- تثبیت کننده در رنگ رزی گیاهی

- حذف جلبک از استخرها

- جلوگیری از رشد باکتری

- آزمایش کم خونی

- حشره‌ کش

رفرنس : جهان شیمی


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 125 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مونو پروپیلن گلیکول MPG

چهارشنبه 24 دی 1399
11:47
رعنا

جهان شیمی واردات و فروش مونو پروپیلن گلیکول MPG خوراکی و دارویی اسکای کره و چین می باشد جهت اطلاع بیشتر و خرید این کالا با ما تماس بگیرید.

مونو پروپیلن گلیکول MPG دارای سه کربن هست که از پروپیلن منشاء می گیرد و دارای دو گروه هیدروکسیل شامل کربنهای یک و دو می باشد.

این ماده الکلی می باشد بار وزن مولکولی 76 گرم می باشد.بدون رنگ و بو می باشد.

مونو پروپیلن گلیکول MPG یا پروپیلن گلیکول صورت مایع بی رنگ و بی بو وشیرین که در آب حل می شود که در دسته بندی امولسیون قرار می گیرند و از مهمترین گلیکول های پر مصرف می باشد و از اکسید پروپیلن ویا از طریق رزین تبادل یونی تولید می گردد.

این محصول در صنایع غذایی ، صنایع داروسازی ، آرایشی بهداشتی و همچنین صنعتی مانند ضدیخ و مایع روغن ترمزدر ترمزهای وسایل نقلیه مصرف می گردد.

در محصولات خوراکی با توجه به خاصیتش برای امولسیفایری یا همان تثبیت مایع های نامحلول ، حلالیت و نگهدارنده استفاده می شود که میزان ماندگاری مواد غذایی را افزایش می دهد.

مصرف مونو پروپیلن گلیکول MPGدر تولید محصولات صنایع غذایی از قبیل نوشیدنی ، کیک ، بیسکوییت ، بستنی ، خامه ، سس ها ، رنگ های خوراکی ، روغن نباتی و … استفاده می شود.

این ماده سس کمک به حلالیت و توزیع یکنواخت مزه ، رنگ های خوراکی بعنوان حلال و طعم دهنده ، در کیک ثبات کف کنندگی ، روان کنندگی در روغن ها ، تثبیت کف و هوادهی در خامه از جمله کاربردهایش می باشد.

مونو پروپیلن گلیکول MPG بعنوان ماده خام در صنعت تولید رزین های پلی استری غیر اشباع بسیار مورد توجه می باشد.

بیشترین مصرف این ماده در این مورد هست.این ماده اولیه کمک شایانی در تولید رزین های با کیفیت داشته هست.

شاید از این مطالب هم خوشتان بیاید :


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 126 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مهمترین کاربرد های پروپیلن گلیکول

سه شنبه 23 دی 1399
11:40
رعنا

بخش زیادی از این ماده به‌عنوان ماده‌ی خام در تولید رزین‌های پلی‌استر غیراشباع استفاده می‌شود. در این‌گونه واکنش‌ها پروپیلن گلیکول با مخلوط مالئیک انیدرید و ایزوفتالیک اسید برای تولید کوپلیمرها واکنش می‌دهند. پلی پروپیلن گلیکول با پروپیلن اکساید واکنش می‌دهد و اولیگمر ها و پلیمرهایی را ایجاد می‌کنند که در تولید پلی اورتان استفاده می‌شود. همچنین به‌عنوان حلال، حامل، دیسپرس کننده، پایدار کننده، اصلاح کننده ویسکوزیته، و همین‌طور به‌عنوان نگه‌دارنده‌ی غذا و تنباکو کاربرد دارد. این ماده همچنین در صنایع غذایی به‌عنوان شیرین‌کننده کاربرد دارد. در بستنی و نوشیدنی‌ها نیز استفاده می‌شود. در محصولات مراقبت بهداشتی نیز از این ماده استفاده می‌شود. پروپیلن گلیکول به‌عنوان حلال در بسیاری از مواد دارویی به کار می‌رود. برای مثال در داروهایی نظیر دیازپام، لورازپام که در آب نامحلول می‌باشند این ماده استفاده می‌شود. این ماده در فرمول قطره‌های اشک مصنوعی نیز به‌عنوان ماده اولیه کاربرد دارد. پروپیلن گلیکول نظیر اتیلن گلیکول می‌تواند نقطه‌ی انجماد آب را پایین بیاورد، این خاصیت موجب شده تا در بسیاری سوخت‌های مثل سوخت هواپیما برای جلوگیری از یخ‌زدگی استفاده شود. از این ماده در صنعت غذا، آرایشی و بهداشتی و دارویی به دلیل خاصیت جذب رطوبت بالا استفاده می‌شود. این ماده می‌تواند به‌عنوان حلال در رنگ‌های غذا و اسانس‌ها و طعم‌دهنده‌های استفاده شود. در صنعت نیز این ماده به‌عنوان حلال رنگ و پلاستیک کاربرد فراوان دارد. این ماده برای ایجاد دود مصنوعی استفاده می‌شود.

شاید از این مطالب هم خوشتان بیاید ....!

خلاصه‌ی کاربردهای این ترکیب به صورت زیر است:

کاربرد غذایی و خوراکی MPG

· به‌عنوان امولسیفایر با خاصیت افزایش تثبیت کف و هوادهی در تولید خامه‌ها و مخلوط‌های کیک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

· این ماده به‌عنوان روان کننده چربی‌دوست در تولید انواع روغن نباتی مورداستفاده قرار می‌گیرد

· منو پروپیلن گلایکول به‌عنوان حلال مواد معطر از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری می‌نماید.

· می‌توان از پروپیلن گلایکول به‌عنوان عامل مرطوب‌کننده در ساخت آدامس استفاده نمود.

· پروپیلن گلایکول یک مرطوب‌کننده و پایدار کننده خوب در بسیاری از زمینه‌های صنعت غذایی اسانس غذا ، کیک و کلوچه می‌باشد.

· پروپیلن گلایکول حلال اصلی در صنعت اسانس است.

کاربرد صنعتی MPG

· منو پروپیلن گلایکول به دلیل داشتن نقطه انجماد بسیار پائین، به‌عنوان مایه خنک‌کننده (ضدیخ) در اتومبیل، موتور، قایق وبال‌های هواپیما کاربرد دارد.

· کاربرد مونو پروپیلن گلیکول به‌عنوان روغن هیدرولیک در دستگاه‌های هیدرولیک

· کاربرد مونو پروپیلن گلایکول به‌عنوان مواد دودزا در ماشین‌های دودزا Fog machine

· مونو پروپیلن گلایکول همچنین به‌عنوان ماده اولیه در تولید رزین‌های غیراشباع پلی‌استر است و در رنگ‌ها ، لعاب‌ها و لاک‌های جلا دهنده به‌عنوان حلال استفاده می‌گردد و علی‌الخصوص در رنگ‌ها ، به علت دوره طولانی تبخیر خود ، باعث طولانی‌تر شدن زمانی است که رنگ برای استفاده مناسب است.

· این ماده به‌عنوان عامل چسبندگی مایعات به سطوح نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

رفرنس


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 131 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مهم ترین کاربرد های سولفات مس

دوشنبه 22 دی 1399
12:34
رعنا

کاربرد مس سولفات در کشاورزی

مس سولفات پنج آبه به طور متداول به عنوان ضد قارچ برای کنترل ویروس های باکتریایی وبیماری های قارچی محصولات ,میوه ها وسبزی ها مانند زنگ گیاه ,لکه برداشتن برگ ها,آفت ها وزخم پوست سیب استفاده می شود.سولفات مس در تشکیل کلروفیل و پدیده فتوسنتز دخالت دارد.

سولفات مس همچنین باعث تحریک در تشکیل ویتامین A میشود. نقش متابولیکی مس در چندین سیستم آنزیمی مشخص شده است و همچنین نقش مهمی در بیوسنتز و فعالیت اتیلن به عنوان هورمون رسیدگی میوه ها داراست. فرم قابل جذب مس در خاک کاتیون دو ظرفیتی Cu+2 میباشد .فرآیند جذب مخصوص قابلیت دسترسی مس را تحت تاثیر قرار میدهد، این فلز در اسیدیته بالا بسختی جذب میشود از اینرو استفاده از ترکیبات سولفاته در حل این مشکل موثر است .

برای رفع کمبود مس (Cu) می توان یا کودهای حاوی آن را یا سولفات مس محلول در اب را به خاک اضافه و یا محلول پاشی نمود.. کاربرد سولفات مس در حد 600 تا 1200 گرم در 1000 لیتر آب در اوایل بهار نیز موفقیت آمیز میباشد. در غلظت زیاد، مس نیز باعث مسموم شدن گیاه شده، میوه ها حالت ترک خورده و سیاه رنگ پیدا می کنند و در روی برگ‍ها نیز نقاط نکروزه قهوه ای رنگ و ریزی مشاهده می‍ شود.

شاید دوست داشته باشید این مطالب رو هم بخوانید :

موارد مصرف صنعتی :

سولفات مس ، در تولید رنگ های آبی و سبز ، در رنگرزی پارچه های نخی و ابریشمی ، معادن ، آبکاری ، ساخت مرکب برای ورق های حلبی ، رنگ مو ، تولید سموم قارچ کش و باکتری کش ، حفاظت چوب و تراورس ، رنگرزی چرم ، باطری سازی ، گراور سازی ، از بین بردن خزه در استخر ها ، مکمل غذای دام وطیور ، تولید شعله سبز در مواد آتش بازی مورد استفاده است .معمولاً در صنایع مختلف از سولفات مس که فاقد اسید نیتریک باشد ، استفاده می شود.

استفاده از سولفات مس به مقدار 500ppm در آب آشامیدنی ماکیان برای کنترل آسپرژیلوز و کاندیدیاز و درماتیت گانگرنی توصیه شده است.

مس سولفات اغلب برای تهیه کاتالیست ها برای چندین واکنش در بسیاری از صنایع استفاده می شود.

فرم بدون آب مس سولفات بسیاری از فرایند ها مانند جابه جایی در سنتز های آلی را کاتالیز می کند.

در خالص سازی گاز ها برای برداشتن هیدروژن کلریدوهیدروژن سولفید استفاده می شود.

کاربرد مس سولفات در تهیه ی رنگرز میانی وکاتالیز سنتز ترکیب دی آزو ورنگ خوردن پتالوسیانین بسیار متداول است.

مس سولفات در آبکاری به عنوان الکترولیت استفاده می شود وهم چنین در واکنش های رسوبی مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان یک ماده افزایشی در چسب ها استفاده می شود.

مس سولفات به عنوان یک ماده رنگ دهنده برای شیشه ,چسب وسرامیک استفاده می شود.

کاربرد مس سولفات در سلامتی عمومی و پزشکی:

کاربرد مس سولفات به عنوان ضد قارچ تنها در کشاورزی نیست ,بلکه هم چنین به عنوان یک گند زدا وضدعفونی کننده بر علیه عفونت های قارچی در انسان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

مس سولفات در تهیه سبز پاریس برای کشتن پشه لارو که عامل مالاریا است به کار می رود.

برای جلوگیری از رشد جلبک ها مخصوصا در استخرهای شنا ومخازن آب به کار می رود.

مس سولفات به ریشه کن کردن نرم تنان در اسکله ها که باعث ایجاد انگل های کرم های پهن در انسان می شود کمک می کند.

بنابراین این ها همه درباره ی کاربرد های مس سولفات بود.علاوه بر کاربرد های فوق مس سولفات ,این همچنین در تهیه ی چوب های نگهدارنده برای محافظت تیر ها از کرم زدگی ویا پوسیدگی چوب استفاده می شود.همچنین به عنوان دندانه در رنگرزی وبه عنوان یک واکنشگر در فرایند دباغی مورد استفاده قرار می گیرد.علاوه بر این رشد دادن بلورهای مس سولفات یکی از پروژه های زیبای علمی متداول برای دانش آموزان راهنمایی ودبیرستان است.

رفرنس : فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 105 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مهم ترین کاربردهای پرمنگنات پتاسیم :

يکشنبه 21 دی 1399
12:34
رعنا

بسیاری از کاربردهای پتاسیم پرمنگنات به‌ خاطر خواص اکسیدکنندگی آن است، از اینکه یک اکسید کنندهٔ قوی است و اینکه در این فرایندها محصول فرعی سمی تولید نمی کند. از کاربرد های پرمنگنات پتاسیم می توان به جذب اتیلن اشاره نمود که در پس از برداشت محصولات کشاورزی جهت افزایش عمر انبار مانی می توان اشاره نمود.

1. کاربرد در تصفیهٔ آب و ضدعفونی : پرمنگنات پتاسیم بعنوان ضد عفونی کننده و برای رفع بوهای نامطبوع هم کاربرد دارد. پرمنگنات پتاسیم برای رفع نوعی بیماری انگلی در ماهی ها استفاده می‌شود. در مرغداری ها از ترکیب پرمنگنات پتاسیم و فرمالین جهت ضد عفونی سالن ها استفاده میگردد. همچنین در تصفیه آب های آشامیدنی بعنوان عامل حذف کننده فسفر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. کاربرد در صنایع سینمایی و تلویزیونی :در صنایع سینمایی و تلویزیونی، پتاسیم پرمنگنات یکی از مواد شیمیایی اصلی برای کهنه کردن مجموعهٔ لباس‌ها و غیره می باشد. خاصیت اکسید کنندگی پرمنگنات باعث می‌شود که پارچه ها، طناب ها، چوب‌ها و شیشه‌ها بیش از ۱۰۰ سال قدیمی تر از آنچه هستند به نظر بیایند.

بیشتر بخوانید :

3. کاربردهای زیست پزشکی : همان ‌طور که از KMnO۴ برای ضد عفونی کردن آب استفاده می شود، این نمک به طور تخصصی به عنوان ضد عفونی کننده برای درمان برخی بیماری‌های انسان و حیوان نیز استفاده می شود. در بافت‌شناسی از آن برای سفید کردن ملانین استفاده می‌شود تا جزئیات بافت تیره رنگ ملانین آشکار شود. از پتاسیم پر منگنات می توان برای متفاوت کردن آمیلوئیدAA از دیگر آمیلوئیدها هم استفاده کرد. (آمیلوئیدها نوعی از پروتئین‌ها هستند که در صورت تجمع بی جا باعث بیماری آمیلوئیدوز می شوند) پتاسیم پرمنگنات باعث می‌شود که آمیلوئید AA به وسیلهٔ رنگ سرخ کنگو (congo red) رنگ آمیزی نشود، این در حالی است که دیگر آمیلوئیدها به وسیلهٔ سرخ کنگو رنگ می شوند. در یک بازهٔ زمانی از پتاسیم پرمنگنات برای درمان سوزاک استفاده شد و همچنین از آن هنوز در درمان برفک استفاده می شود.

4. سنتزهای شیمی آلی: مهمترین و بزرگترین کاربردهای پتاسیم پرمنگنات، استفاده از آن به عنوان واکنشگر در سنتز برخی مواد آلی بروش اکسایش است. مثلا ترکیباتی بنزوآلکیل به اسیدها اکسید می شوند.

5. تصفیه پسابهای صنعتی : بدلیل خاصیت اکسیدکنندگی قوی پتاسیم پرمنگنات و قیمت ارزان آن در تصفیه پسابهای صنعتی کاربرد دارد.

6. عیار سنجی در شیمی: یکی از روشهای مرسوم در تعیین غلظت مواد در صنعت عیارسنجی یا تیتراسیون است. عیارسنجیها خود بر چند قسم چون پیچیده سنجی و اکسایش – کاهش هست. در عیارسنجیهای اکسایش – کاهش یکی از معرفهای پرکاربرد پرمنگنات است که بدلیل رنگ بنفش خود، نیاز به شناساگر هم ندارد. از این ترکیب برای عیارسنجی ترکیباتی آب اکسیژنه و آهن (II) استفاده میشود.

نکات ایمنی :

پرمنگنات پتاسیم بر دست یا لباس ایجاد لکه می‌کند بنابراین در استفاده از آن باید احتیاط کرد. لکه روی لباس حاصل از این ماده را می‌توان بوسیله اسید استیک یا اسید کلریدریک پاک کرده و با شستشو با آب رفع کرد.

لکه ایجاد شده روی پوست پس از 48 ساعت از بین می‌رود. بعلت خاصیت خورندگی در پوست ایجاد سوزش می‌کند و در صورت خورده شدن می‌تواند باعث التهاب و آسیب به معده شود.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 117 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به استخر مدرن است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]