اسید استیک، یک اسید آلی با کاربردهای متنوع در صنعت

شنبه 20 دی 1399
11:51
رعنا

استیک اسید با نام های متداول اتیلیک اسید، جوهر سرکه، اسید اتانوئیک و متانوکربوکسیلیک اسید شناخته می شود. این اسید در آب حل می شود و محلولی با PH حدود 4 را تشکیل می دهد. این اسید در صنایع مختلف مانند تولید انواع رنگ های نساجی، صنایع غذایی، تولید محصولات پلاستیکی، سنتز ترکیبات آلی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید استیک یکی از اسیدهایی است که به طور طبیعی در برخی از مواد غذایی یافت می شود اما برای کاربردهای صنعتی از گرید تجاری آب استفاده می گردد. فروش اسید استیک در بشکه های 30، 35 و 50 لیتری بسته بندی و انجام می شود. درصد خلوص این محصول حدود 8/99 % است. برای کارخانه های مصرف کننده، سفارش خرید این اسید در مقادیر تناژ ثبت می گردد.

بیشتر بخوانید :

نقش بیوشیمیایی اسید استیک

گروه عاملی استات، کربوکسیلیک در ترکیب شیمیایی اسید استیک نقش بسیار مهمی در واکنش های زیستی و بیوشیمی ایفا می کند. یکی از ترکیبات زیستی بسیار مهم در بدن جانداران، کوآنزیم A است. این ماده جزو فرآیند متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها محسوب می شود. اسید استیک علاوه بر اینکه در این چرخه شرکت می کند، PH محیط را برای انجام واکنش های شیمیایی ثابت نگه می دارد. استیک اسید در ترکیبات تری گلیسیرید طبیعی وجود ندارد اما در تری گلیسیرید مصنوعی با نام گلیسیرین تری استات که برای تولید انواع محصولات آرایشی و داروهای موضعی به کار می رود، وجود دارد.

بررسی انواع واکنش های شیمیایی اسید استیک

اسید استیک دارای گروه کربوکسیلیک است و به همین دلیل تمام خواص یک اسید را دارد. این ماده می تواند با اکثر فلزات مانند آهن، منیزیم، روی و ...، وارد واکنش شود؛ نتیجه این واکنش، پدیده خوردگی خواهد بود. محصولاتی که از واکنش استیک اسید و فلزات تولید می شوند، نمک استات فلز و گاز هیدروژن هستند. از این خاصیت برای انتخاب فلز مناسب برای مخازن حمل و نقل این اسید در صنعت استفاده می شود.

فلز آلومینیوم یکی از فلزاتی است که برای ساخت مخازن حمل اسید استیک مناسب است؛ آلومینیوم در اثر تماس با اکسیژن هوا، لایه ای از اکسید آلومینیوم را بر روی سطح تشکیل می دهد؛ این لایه به عنوان محافظت کننده سطح در برابر خوردگی عمل می کند و به این ترتیب می توان به راحتی اسید استیک را وارد مخازن کرد.

بیشتر بخوانید : بهبود دهنده نان

کاربرد اسید استیک به عنوان یک حلال

علی رغم ساختار مولکولی آلی اسید استیک، این ترکیب به عنوان یک حلال شیمیایی نیز به کار می رود. این اسید مانند اتانول، یک حلال آبدوست است و قادر است ترکیبات قطبی مانند نمک های معدنی و ترکیبات غیر قطبی مانند روغن ها را در خود حل کند. امکان امتزاج اسید استیک با ترکیباتی نظیر آب، کلروفرم و هگزان نیز وجود دارد. همین خاصیت باعث شده است برای تولید انواع دارو و محصولات صنعتی نظیر رنگ و پوشش از این اسید آلی به عنوان یک حلال مناسب استفاده شود.

منبع: https://www.jahanshimi.com/



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 123 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

سیترات سدیم در صنایع غذایی

چهارشنبه 17 دی 1399
12:12
رعنا

کاربرد سیترات سدیم در صنایع غذایی

تری سدیم سیترات دی هیدرات، به عنوان سدیم سیترات شناخته می شود، یک ترکیب آلی است و دارای بلورهای سفید، بی بو، طعم و مزه ترش است. به راحتی در آب، گلیسرول، الکل و سایر حلال های آلی قابل حل است. با گرم شدن بیش از حد تجزیه می شود، در هوای گرم و مرطوب به وجود می آید. در اینجا به برخی از کاربرد های سیترات سدیم در صنایع غذایی اشاره می کنیم.

کاربرد غذایی سیترات سدیم

سیترات سدیم در نوشیدنی ها به عنوان کاهش طعم ترش استفاده می شود. افزودن این محصول به مواد می تواند باعث تغییر در شیرینی محصولات شود و مقدار مصرف آن حدود 0.3٪ است. در ساخت سوربیت و بستنی از سدیم سیترات به عنوان امولسیفایر و تثبیت کننده به مقدار 0.2 تا 0.3 درصد استفاده می شود. این محصول همچنین می تواند به عنوان یک ماده جلوگیری کننده از اسیدهای چرب در لبنیات، پنیر فرآوری شده و محصولات ماهی و ماده اصلاح کننده شیرینی برای غذاها مورد استفاده قرار گیرد. سیترات سدیم همانطور که در بالا توضیح داده شد، دارای بسیاری از خواص عالی است، که این خواص آن را به یک محصول پر کاربرد تبدیل می کند. سیترات سدیم غیر سمی است، دارای خواص تنظیم کننده pH و پایداری خوبی است، بنابراین می توان از آن در صنایع غذایی استفاده کرد. سیترات سدیم به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده می شود و در صنایع غذایی کاربرد بسیاری دارد. این ماده عمدتا به عنوان ماده طعم دهنده، یک عامل بافر، یک امولسیفایر، یک تثبیت کننده و ماده نگهدارنده استفاده می شود. علاوه بر این، سدیم سیترات با اسید سیتریک سازگار است و از آن در انواع مرباها، مکمل های غذایی و مواد طعم دهنده برای ژله، آب میوه، نوشیدنی ها، نوشیدنی های سرد، لبنیات و شیرینی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید:

آیا سیترات سدیم برای خوردن بی خطر است؟

بله، توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، و همچنین کمیته مشترک FAO / WHO به عنوان مواد افزودنی در مواد غذایی (JECFA) تأیید شده است.طبیعی است؟نه، مرکبات سدیم سیترات مصنوعی است، اگرچه به طور طبیعی در مرکبات نیز یافت می شود.

گیاهی است؟بله، این اسید به عنوان ماده خام مورد استفاده قرار می گیرد. و فرآیند تولید آن بدون محصول حیوانی گیاهی است، بنابراین می توان آن را در مواد غذایی گیاه خواران اضافه کرد.

فاقد گلوتن است؟بله، فاقد گلوتن است و حاوی گندم، چاودار، سویا وغلات نیست، بنابراین می تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند، استفاده شود.

نتیجه گیری

سیترات سدیم حاوی طعم ترش و شور است. این ماده غیر سمی است و در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. در صنایع غذایی کاربرد های فراوانی دارد و به عنوان یک ماده نگهدارنده به نوشیدنی ها و مواد غذایی اضافه می شود.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 111 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

اسید فسفریک؛ ویژگی ها، اطلاعات ایمنی و کاربردهای

سه شنبه 16 دی 1399
11:55
رعنا

اسید فسفریک، یکی اسید مایع و بدون بو است که در مقایسه با اسیدهای قوی مانند هیدروکلریک اسید و سولفوریک اسید، اثرات مخرب کمتری دارد. فسفریک اسید، یک اسید ضعیف است و اگر به صورت محلول درآید، می تواند به یون های فسفات و فسفیت تبدیل شود.

کاربرد اسید فسفریک در صنعت

اسید فسفریک علاوه بر اینکه در آزمایشگاه های تحقیقاتی به کار می رود، در صنایع بزرگ نظیر تولید مواد بهداشتی و شوینده، صنایع فولاد و تصفیه خانه ها مصرف می شود. فسفریک اسید در صنایع پتروشیمی، نقش یک کاتالیزور برای انجام واکنش های شیمیایی و فرآیندهای پتروشیمی را ایفا می نماید. زدودن آلودگی های سطحی از فلزات و فولاد، به ویژه از بین بردن زنگ آهن، محلول های اسید فسفریک استفاده می شوند. این ترکیب باعث می شود یک نمک فسفات آهن بر روی سطح فلز شده که از پدیده خوردگی فلز جلوگیری می کند.

کاربرد اسید فسفریک در صنایع غذایی و کشاورزی

اسید فسفریک در صنایع غذایی به عنوان یک طعم دهنده و تثبیت کننده خواص مورد استفاده قرار می گیرد. این اسید معمولاً در کارخانه های تولید نوشابه و همچنین تولید انواع ترشی به کار می رود. فسفریک اسید به عنوان یک ماده افزودنی به برخی از انواع خوراک دام نیز به کار می رود.

تولید انواع کودهای فسفاته با استفاده از ترکیب اسید فسفریک امکان پذیر است. کودهای فسفاته با تأمین عنصر فسفر که برای رشد گیاهان ضروری است، مقدمات کشت محصولات مرغوب را در زمین های کشاورزی فرآهم می سازند. فسفات های آلی که دسته ای از مشتقات این اسید محسوب می شوند، در تولید انواع حشره کش ها و سموم دفع آفات به کار می روند.

بیشتر بخوانید :

اطلاعات ایمنی در مورد کار با اسید فسفریک و نحوه ذخیره و نگهداری آن

اسید فسفریک یک اسید معدنی است که خاصیت خورندگی کمی دارد. این اسید، اشتعال پذیر نیست اما در صورتی که با فلزات واکنش دهد، گاز هیدروژن آزاد می کند که می تواند آتش بگیرد. افرادی که با این اسید در تماس هستند باید در حین کار از لباس مخصوص کار، عینک، ماسک و دستکش استفاده کنند. فراموش نکنید هرگز نباید بقایای اسید فسفریک را در فاضلاب و مجرای انتقال آب بریزید. ممکن است اسید به آب های زیرزمینی وارد شود و آن ها را آلوده کند.

انبار نگهداری بشکه های اسید فسفریک باید خشک و خنک و مجهز به سیستم تهویه مطبوع باشد. مخازن باید به دور از منابع تولید حرارت، جرقه یا تابش مستقیم نور خورشید قرار داده شوند. ترجیحاً این اسید را در مجارت مواد شیمیایی که با آن وارد واکنش می شود انبار نکنید.

تماس اسید فسفریک با پوست یا چشم ها منجر به تحریک، قرمزی و سوزش می شود. اگر فردی در این موقعیت قرار گرفت، سریعاً محل تماس را با آب بشویید و در صورتی که التهاب پوستی یا چشم زیاد شد، فوراً به مرکز درمانی مراجعه کنید. قرار گرفتن در معرض بخارات این اسید معدنی می تواند دستگاه تنفس را تحریک کند. در صورت بروز هر گونه علائم حاد در فرد مصدوم، او را به پزشک برسانید.




موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 106 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

فسفریک اسید

دوشنبه 15 دی 1399
12:02
رعنا

فسفریک اسید از جمله پرمصرف‌ترین مواد شیمیایی در صنعت است. به عنوان ماده افزودنی در نوشابه‌های گازدار کاربرد دارد و در تولید کودهای شیمیایی فسفاته، پاک‌کننده‌های صابونی و غیر صابونی، تصفیه آب، خوراک دام و دارو سازی، مکملهای غذای دام و طیور (دی و منو کلسیم فسفات)، مواد فسفاته شوینده‌ها، تصفیه پسابها، تولید کودهای فسفاته (مهمترین)، ضد حریق کردن برخی سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال، ونیز جهت تمیز کردن و جرم‌گیری سطوح فلزی به کار می‌رود. فسفریک اسید خوراکی را از افزودن آب به P4O۱۰ می‌سازند. اسید فسفریک اسید ضعیفی است و در شرایط عادی و مدت زمان کوتاه آنقدر نمی‌تواند خطرساز باشد.

کاربرد در صنایع غذایی

از اسید فسفریک در تولید غذاهای اسیدی و نوشابه‌های گازدار مانند انواع کولاها استفاده می‌شود. بکارگیری این ماده سبب دادن طعم تندی به غذا شده، و از آنجا که ماده شیمیایی با تولید انبوه‌است، با قیمتی ارزان و حجمی فراوان در دسترس می‌باشد. همان‌طور که ذکر شد، قیمت پایین و حجم زیاد تولید این ماده، آن را در مقایسه با طعم دهنده‌های طبیعی نظیر زنجبیل برای دادن طعم تندی، یا اسید سیتریک که از لیمو (lemon) و عصاره لیموترش (lime) که برای دادن طعم ترشی بکار می‌رود، در رتبه بالاتری قرار داده‌است.

کاربرد در مواد پاک‌کننده

در تولید پاک‌کننده‌ها اسید فسفریک برای نرم کردن آب بکار می‌رود. آب نرم بدون یونهای کلسیم (II) و منیزیم (II) که آب سخت را تشکیل می‌دهند، اگر ازبین نروند تشکیل آب سخت را می‌دهند که این یونها با صابون تشکیل رسوبات غیرقابل حل می‌دهند که سبب لکه بروی لباس‌ها در هنگام شستشو می‌شوند. نمکهای فسفات از اسید فسفریک بطور وسیع در پاک‌کننده هابعنوان(builder) بکار می‌رود. بیشتر گستره ترکیبات فسفر درمخلوط پاک‌کنندهای جامد است که سدیم تری پلی فسفات یکی از آنهاست.Na5P3O۱۰، به عنوان نرم‌کننده آب، سدیم تری پلی فسفات با کلسیم (II) و منیزیم (II) یوند برقرار می‌کندو تشکیل اجزاء محلول را می‌دهد که کمپلکس یا کلیت است. این کمپلکس‌ها از واکنش کلسیم (II) و منیزیم (II) با صابون ممانعت به عمل می‌آورندتا رسوب ایجاد نشود.

کاربرد در پزشکی و دندانپزشکی

از اسید فسفریک در دندانپزشکی و اورتودنسی به‌عنوان عامل آماده سازی (Etching) مینا‌ و عاج دندان جهت تمیز کردن و افزایش اصطحکاک سطح دندان استفاده میشود.[نیازمند منبع] همچنین از اسید فسفریک به‌عنوان کاتالیست در ساخت آسپیرین بخاطر داشتن یون هیدروژن فراوان و آلایندگی کمتر در مقایسه با اسید کلریدریک و سولفوریک استفاده می‌شود. اسید فسفریک با فرمول H3PO4 به عنوان اورتوفسفریک اسید در پزشکی شناخته می‌شود و نمک ان اورتوفسفات است که یکی از درمان‌های اصلی در انواعی از سنگ‌های کلیوی است که در تیپ III نوع جذبی هیپرکلسیوری، به دلیل نشت فسفات از کلیه، دیده می‌شود.

منبع : www.jahanshimi.com


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 94 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مهم ترین موارد کاربردی اسید استیک

يکشنبه 14 دی 1399
11:44
رعنا

موارد کاربردی زیادی از اسید استیک در صنایع مختلف وجود دارد. بنابراین علاوه بر این که فقط به عنوان یک ماده نگهدارنده مواد غذایی (سرکه) استفاده می شود، از استیک اسید در بسیاری از صنایع نیز استفاده می شود. برخی از موارد برتر و مهم در مصرف اسید، شامل موارد زیر است:

  • کاربردهای صنعتی
  • موارد مصرف دارویی
  • کاربردهای خانگی
  • صنایع غذایی

بیشتر بدانید:

در ادامه درباره برخی از آن ها بحث خواهیم کرد:

۱-کاربردهای صنعتی اسید استیک

اسید استیک در بسیاری از فرآیندهای صنعتی برای تولید ترکیبات ضروری و جانبی (حلال و حل شونده) استفاده می شود. این اسید اغلب به عنوان ماده شیمیایی برای تولید تعدادی از ترکیبات شیمیایی مانند انیدرید استیک، استر، مونومر وینیل استات، سرکه و بسیاری از مواد پلیمری دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای خالص سازی ترکیبات آلی از آن میتوان استفاده کرد؛ دلیل آن هم این است که می تواند به عنوان حلال برای تبلور مجدد مورد استفاده قرار گیرد.

۲-کاربردهای پزشکی اسید استیک

اسید استیک کاربردهای زیادی در زمینه پزشکی دارد. مهمترین کاربرد این است که می توان آن را به عنوان یک ضد عفونی کننده در برابر سودوموناها، انتروکوک ها، استرپتوکوک ها، استافیلوکوک ها و …. استفاده کرد. همچنین در غربالگری سرطان دهانه رحم و برای درمان عفونت ها به کار می رود. علاوه بر این، از اسید استیک به عنوان یک عامل “لیز گلبول های قرمز” قبل از بررسی گلبول های سفید استفاده می شود. گفته می شود سرکه نیز باعث کاهش غلظت بالای قند خون می شود.

۳-کاربردهای اسید استیک در صنایع غذایی

در صنایع غذایی، اسید استیک بیشترین کاربرد را در فرآیند تهیه ترشیجات صنعتی و در بسیاری از چاشنی هایی مانند سس مایونز، خردل و کچاپ دارد. علاوه بر این، سرکه می تواند با مواد قلیایی مانند جوش شیرین واکنش دهد و هنگامی که این اتفاق می افتد، به پف کردن ماده خوراکی کمک زیادی می کند.

۴-موارد مصرف خانگی اسید استیک

اسید استیک که یک محلول رقیق است به عنوان سرکه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که آشنا هستید، سرکه به طور گسترده ای برای تمیز کردن، مایع کمکی شستشوی لباس، پخت و پز و بسیاری از مصارف خانگی استفاده می شود. کشاورزان معمولاً برای مقابله با رشد باکتریها و قارچها، اسید استیک را روی سیلوی دام استفاده می کنند.

**مجزا از این کاربردها، از اسید استیک برای تولید جوهرها و رنگ ها استفاده می شود و از آن در تهیه عطر نیز استفاده می شود. همچنین در ساخت صنایع لاستیک و پلاستیک نیز نقش دارد.

منبع: https://www.jahanshimi.com/



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 94 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

مهم ترین موارد کاربردی اسید استیک

يکشنبه 14 دی 1399
11:44
رعنا

موارد کاربردی زیادی از اسید استیک در صنایع مختلف وجود دارد. بنابراین علاوه بر این که فقط به عنوان یک ماده نگهدارنده مواد غذایی (سرکه) استفاده می شود، از استیک اسید در بسیاری از صنایع نیز استفاده می شود. برخی از موارد برتر و مهم در مصرف اسید، شامل موارد زیر است:

  • کاربردهای صنعتی
  • موارد مصرف دارویی
  • کاربردهای خانگی
  • صنایع غذایی

بیشتر بدانید:

در ادامه درباره برخی از آن ها بحث خواهیم کرد:

۱-کاربردهای صنعتی اسید استیک

اسید استیک در بسیاری از فرآیندهای صنعتی برای تولید ترکیبات ضروری و جانبی (حلال و حل شونده) استفاده می شود. این اسید اغلب به عنوان ماده شیمیایی برای تولید تعدادی از ترکیبات شیمیایی مانند انیدرید استیک، استر، مونومر وینیل استات، سرکه و بسیاری از مواد پلیمری دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای خالص سازی ترکیبات آلی از آن میتوان استفاده کرد؛ دلیل آن هم این است که می تواند به عنوان حلال برای تبلور مجدد مورد استفاده قرار گیرد.

۲-کاربردهای پزشکی اسید استیک

اسید استیک کاربردهای زیادی در زمینه پزشکی دارد. مهمترین کاربرد این است که می توان آن را به عنوان یک ضد عفونی کننده در برابر سودوموناها، انتروکوک ها، استرپتوکوک ها، استافیلوکوک ها و …. استفاده کرد. همچنین در غربالگری سرطان دهانه رحم و برای درمان عفونت ها به کار می رود. علاوه بر این، از اسید استیک به عنوان یک عامل “لیز گلبول های قرمز” قبل از بررسی گلبول های سفید استفاده می شود. گفته می شود سرکه نیز باعث کاهش غلظت بالای قند خون می شود.

۳-کاربردهای اسید استیک در صنایع غذایی

در صنایع غذایی، اسید استیک بیشترین کاربرد را در فرآیند تهیه ترشیجات صنعتی و در بسیاری از چاشنی هایی مانند سس مایونز، خردل و کچاپ دارد. علاوه بر این، سرکه می تواند با مواد قلیایی مانند جوش شیرین واکنش دهد و هنگامی که این اتفاق می افتد، به پف کردن ماده خوراکی کمک زیادی می کند.

۴-موارد مصرف خانگی اسید استیک

اسید استیک که یک محلول رقیق است به عنوان سرکه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که آشنا هستید، سرکه به طور گسترده ای برای تمیز کردن، مایع کمکی شستشوی لباس، پخت و پز و بسیاری از مصارف خانگی استفاده می شود. کشاورزان معمولاً برای مقابله با رشد باکتریها و قارچها، اسید استیک را روی سیلوی دام استفاده می کنند.

**مجزا از این کاربردها، از اسید استیک برای تولید جوهرها و رنگ ها استفاده می شود و از آن در تهیه عطر نیز استفاده می شود. همچنین در ساخت صنایع لاستیک و پلاستیک نیز نقش دارد.

منبع: https://www.jahanshimi.com/



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 68 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

کاربرد های خاص اسید سیتریک

شنبه 13 دی 1399
15:20
رعنا

از خواص بافر سیترات برای کنترلPH در پاک کننده های خانگی و دارویی استفاده میشود.

اسید سیتریک به عنوان یک جایگزین بی بو به جای سرکه سفید برای رنگ آمیزی منزل با رنگ های اسیدی استفاده می شود.

از این ماده میتوان به عنوان جایگزینی برای اسید نیتریک در غیرفعال‌کردن فولاد ضد زنگ استفاده کرد.

از آنجایی که توسعه دهندگان عکاسی قلیایی برای خنثی کردن و متوقف کردن عمل آنها به یک اسید خفیف نیاز داشتند و به جای اسید استیک که بوی آن در اتاق تاریک باقی می ماند به سیتریک اسید روی آوردند.

اسید سیتریک ، سیترات پتاسیم و سیترات سدیم به عنوان تنظیم کننده اسید خون قابل استفاده است.( جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون سیترات سدیم اینجا کلیک کنید.)

برای لایه بیرونی آبنبات ها به شکل پودر سفید استفاده میشود.

در فرآوری سوسی و کالباس مورد استفاده قرار میگیرد.

برای تولید طعم ترش که طعمی مانند سرکه دارد در تولید زیتون و ترشیجات کارخانه ای استفاده میشود.

برای بالا بردن کیفیت در صنایع آرد و نان استفاده میشود.

در صنایع غذایی از این ماده در مارمالاد ها، نوشابه ها، انواع بیسکوییت و کیک ها، دسر ها و ژله ها، صمغ های مصنوعی، بستنی ها، اسانس ها ،کنسرو ها وشیرینی های خانگی استفاده میشود.

این مائه در غذا های منجمد، چربی ها و روغن ها به عنوان تنطیم کننده ی اسیدیته و ایجاد کمپلکس بین سیترات ها و فلزات کمیاب به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده عمل میکند که از این ویژگی در نگهداری فرآورده های دریایی و ماهی منجمد استفاده میشود.

در پزشکی برای درمان کمبود آهن در بدن ازاین ماده به صورت سیترات فریک آمونیاک استفاده میشود.

در صنعت نیز از این ماده برای تمییز کردن و زیبا کردن رنگ الیاف و نسوج استفاده میشود همچنین این اسید به علت دارای خواص اسیدی کننده،پلاستیسه کنندگی و آنتی اکسیدانی است و به همین علت در نمک های جوشان و رزین ها آلیدی مورد استفاده است.

این ماده در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی نیز مورد استفاده قرار میگرد به عنوان مثال در شوینده های سر برای تنظیم اسیدیته یون های فلزی در سیستم آنتی اکسیدانی مورد استفاده قرار میگرد.در شامپو های ضد شوره به میزان 0.25 تا 1.86 درصدبرای تنظیم PHو شفافیت و درخشندگی مورد استفاده قرار میگرد.

در کمک به بیمارانی که دچار خونریزی شدید هستند از این نمک های ماده مانند تری سدیم سیترات برای انعقاد خون از طریق تشکیل کمپلکس یون کلسیم بهره وری میشود.

رفرنس : https://www.jahanshimi.com/



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 85 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟

سه شنبه 9 دی 1399
15:26
رعنا

منتها آسپارتام باوجود کاربرد گسترده‌ در صنایع غذایی از لحاظ سلامتی محل مناقشه است. برخی پژوهشگران معتقدند این شیرین‌کننده مصنوعی می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد. این درحالی است که به‌عقیده عده‌ای دیگر مصرف آن در مقادیر مجاز تهدیدی برای سلامتی نیست.

ما که خودمان دراین‌باره صاحب‌نظر نیستیم. اما با رجوع به منابعی همچون MNT و healthline دست به گردآوری اطلاعاتی زدیم که در ادامه با شما در میان می‌گذاریم.

آسپارتام در کدام محصولات غذایی یافت می‌شود؟

شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که به‌ غیر از نوشابه‌های رژیمی چه محصولات دیگری ممکن است حاوی این شیرین‌کننده باشند؟

اگر به عبارت «فاقد/بدون قند» روی بسته‌بندی هر محصولی برخوردید، بدانید که احتمالا حاوی یکی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. همه محصولات فاقد قند حاوی آسپارتام نیستند. اما در بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی (سوربیتول ) آسپارتام معروف‌ترین‌شان است و در طیف وسیعی از محصولات غذایی استفاده می‌شود.

از جمله محصولاتی که احتمالا حاوی این‌ شیرین‌کننده باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آدامس؛
  • شکلات‌ بدون قند؛
  • بستنی بدون قند؛
  • ماست کم‌کالری؛
  • آب‌میوه کم‌کالری.

چه گمانه‌زنی‌هایی درمورد خطرات آسپارتام وجود دارد؟

آسپارتام در برخی تحقیقات به ایجاد اختلال در وزن، اشتها و متابولیسم ربط داده شده است. سایر عوارضی که ادعا می‌شود در ایجاد یا افزایش خطر بروزشان نقش دارد، عبارت‌اند از:

سردرد؛

گیجی؛

تشنج؛

افسردگی؛

اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD

آلزایمر؛

اِسکلِروز چندگانه (همان اِم‌اِس)؛

سرطان؛

لوپوس؛

ناتوانی‌های مادرزادی.

بیشتر بدانید: سیترات سدیم

مصرف آسپارتام برای چه کسانی ممنوع است؟

در پایگاه اطلاعاتی هِلث‌لاین (healthline) آمده است که مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری (PKU) و هم کسانی که داروهای اسکیزوفرنی مصرف می‌کنند باید از خرید محصولات غذایی حاوی آسپارتام برحذر باشند.

فِنیل‌کِتونوری: مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری فِنیل‌آلانین خون‌شان بالا است. فِنیل‌آلانین جزو اسیدآمینه‌های ضروری به‌شمار می‌رود و در منابع پروتئینی ازجمله گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود. آسپارتام هم یکی از اجزای سازنده‌اش فِنیل‌آلانین است. ازآنجاکه بدن مبتلایان به این بیماری در پردازش فِنیل‌آلانین مشکل دارد باید در مصرف مواد غذایی آسپارتام‌دار احتیاط کنند.

دیسکینزیِ تاردی (TD): دیسکینزیِ تاردی نوعی اختلال عصبی است که موجب حرکات لرزشی ناگهانی و غیرقابل‌کنترل در صورت و بدن می‌شود. این بیماری غالب اوقات براثر مصرف بلندمدت داروهای ضدروان‌پریشی بروز می‌کند. برخی تحقیقات انجام‌شده نشان داده‌اند که فِنیل‌آلانین ممکن است موجب تحریک علائم این بیماری شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد آسپارتام این شیرین کننده مصنوعی به این صفحه مراجعه کنید. .

جمع‌بندی

بااینکه مراجع مختلفی استفاده از آسپارتام را در محصولا غذایی تأیید کرده‌اند، مناقشات پیرامون اثرات آسپارتام روی سلامتی همچنان به‌داغی ادامه دارد.

حتما می‌پرسید که دراین‌میان تکلیف منِ مشتری چیست؟ راستش تصمیم با خودتان است. می‌توانید تحت تأثیر تحقیقاتی که به جنبه‌های منفی آسپارتام اشاره داشته‌اند مواد غذایی آسپارتام‌دار را از سبد خریدتان حذف یا مصرف‌شان را محدودتر کنید. اگر هم تحقیقاتی که این شیرین‌کننده را بی‌خطر دانسته‌اند برایتان قابل‌باورترند که دیگر هیچ، منتها رعایت اعتدال در مصرف فراموش‌تان نشود.

منبع


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 73 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟

سه شنبه 9 دی 1399
15:26
رعنا

منتها آسپارتام باوجود کاربرد گسترده‌ در صنایع غذایی از لحاظ سلامتی محل مناقشه است. برخی پژوهشگران معتقدند این شیرین‌کننده مصنوعی می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد. این درحالی است که به‌عقیده عده‌ای دیگر مصرف آن در مقادیر مجاز تهدیدی برای سلامتی نیست.

ما که خودمان دراین‌باره صاحب‌نظر نیستیم. اما با رجوع به منابعی همچون MNT و healthline دست به گردآوری اطلاعاتی زدیم که در ادامه با شما در میان می‌گذاریم.

آسپارتام در کدام محصولات غذایی یافت می‌شود؟

شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که به‌ غیر از نوشابه‌های رژیمی چه محصولات دیگری ممکن است حاوی این شیرین‌کننده باشند؟

اگر به عبارت «فاقد/بدون قند» روی بسته‌بندی هر محصولی برخوردید، بدانید که احتمالا حاوی یکی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. همه محصولات فاقد قند حاوی آسپارتام نیستند. اما در بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی (سوربیتول ) آسپارتام معروف‌ترین‌شان است و در طیف وسیعی از محصولات غذایی استفاده می‌شود.

از جمله محصولاتی که احتمالا حاوی این‌ شیرین‌کننده باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آدامس؛
  • شکلات‌ بدون قند؛
  • بستنی بدون قند؛
  • ماست کم‌کالری؛
  • آب‌میوه کم‌کالری.

چه گمانه‌زنی‌هایی درمورد خطرات آسپارتام وجود دارد؟

آسپارتام در برخی تحقیقات به ایجاد اختلال در وزن، اشتها و متابولیسم ربط داده شده است. سایر عوارضی که ادعا می‌شود در ایجاد یا افزایش خطر بروزشان نقش دارد، عبارت‌اند از:

سردرد؛

گیجی؛

تشنج؛

افسردگی؛

اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD

آلزایمر؛

اِسکلِروز چندگانه (همان اِم‌اِس)؛

سرطان؛

لوپوس؛

ناتوانی‌های مادرزادی.

بیشتر بدانید: سیترات سدیم

مصرف آسپارتام برای چه کسانی ممنوع است؟

در پایگاه اطلاعاتی هِلث‌لاین (healthline) آمده است که مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری (PKU) و هم کسانی که داروهای اسکیزوفرنی مصرف می‌کنند باید از خرید محصولات غذایی حاوی آسپارتام برحذر باشند.

فِنیل‌کِتونوری: مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری فِنیل‌آلانین خون‌شان بالا است. فِنیل‌آلانین جزو اسیدآمینه‌های ضروری به‌شمار می‌رود و در منابع پروتئینی ازجمله گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود. آسپارتام هم یکی از اجزای سازنده‌اش فِنیل‌آلانین است. ازآنجاکه بدن مبتلایان به این بیماری در پردازش فِنیل‌آلانین مشکل دارد باید در مصرف مواد غذایی آسپارتام‌دار احتیاط کنند.

دیسکینزیِ تاردی (TD): دیسکینزیِ تاردی نوعی اختلال عصبی است که موجب حرکات لرزشی ناگهانی و غیرقابل‌کنترل در صورت و بدن می‌شود. این بیماری غالب اوقات براثر مصرف بلندمدت داروهای ضدروان‌پریشی بروز می‌کند. برخی تحقیقات انجام‌شده نشان داده‌اند که فِنیل‌آلانین ممکن است موجب تحریک علائم این بیماری شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد آسپارتام این شیرین کننده مصنوعی به این صفحه مراجعه کنید. .

جمع‌بندی

بااینکه مراجع مختلفی استفاده از آسپارتام را در محصولا غذایی تأیید کرده‌اند، مناقشات پیرامون اثرات آسپارتام روی سلامتی همچنان به‌داغی ادامه دارد.

حتما می‌پرسید که دراین‌میان تکلیف منِ مشتری چیست؟ راستش تصمیم با خودتان است. می‌توانید تحت تأثیر تحقیقاتی که به جنبه‌های منفی آسپارتام اشاره داشته‌اند مواد غذایی آسپارتام‌دار را از سبد خریدتان حذف یا مصرف‌شان را محدودتر کنید. اگر هم تحقیقاتی که این شیرین‌کننده را بی‌خطر دانسته‌اند برایتان قابل‌باورترند که دیگر هیچ، منتها رعایت اعتدال در مصرف فراموش‌تان نشود.

منبع


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 95 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟

سه شنبه 9 دی 1399
15:26
رعنا

منتها آسپارتام باوجود کاربرد گسترده‌ در صنایع غذایی از لحاظ سلامتی محل مناقشه است. برخی پژوهشگران معتقدند این شیرین‌کننده مصنوعی می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد. این درحالی است که به‌عقیده عده‌ای دیگر مصرف آن در مقادیر مجاز تهدیدی برای سلامتی نیست.

ما که خودمان دراین‌باره صاحب‌نظر نیستیم. اما با رجوع به منابعی همچون MNT و healthline دست به گردآوری اطلاعاتی زدیم که در ادامه با شما در میان می‌گذاریم.

آسپارتام در کدام محصولات غذایی یافت می‌شود؟

شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که به‌ غیر از نوشابه‌های رژیمی چه محصولات دیگری ممکن است حاوی این شیرین‌کننده باشند؟

اگر به عبارت «فاقد/بدون قند» روی بسته‌بندی هر محصولی برخوردید، بدانید که احتمالا حاوی یکی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. همه محصولات فاقد قند حاوی آسپارتام نیستند. اما در بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی (سوربیتول ) آسپارتام معروف‌ترین‌شان است و در طیف وسیعی از محصولات غذایی استفاده می‌شود.

از جمله محصولاتی که احتمالا حاوی این‌ شیرین‌کننده باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آدامس؛
  • شکلات‌ بدون قند؛
  • بستنی بدون قند؛
  • ماست کم‌کالری؛
  • آب‌میوه کم‌کالری.

چه گمانه‌زنی‌هایی درمورد خطرات آسپارتام وجود دارد؟

آسپارتام در برخی تحقیقات به ایجاد اختلال در وزن، اشتها و متابولیسم ربط داده شده است. سایر عوارضی که ادعا می‌شود در ایجاد یا افزایش خطر بروزشان نقش دارد، عبارت‌اند از:

سردرد؛

گیجی؛

تشنج؛

افسردگی؛

اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD

آلزایمر؛

اِسکلِروز چندگانه (همان اِم‌اِس)؛

سرطان؛

لوپوس؛

ناتوانی‌های مادرزادی.

بیشتر بدانید: سیترات سدیم

مصرف آسپارتام برای چه کسانی ممنوع است؟

در پایگاه اطلاعاتی هِلث‌لاین (healthline) آمده است که مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری (PKU) و هم کسانی که داروهای اسکیزوفرنی مصرف می‌کنند باید از خرید محصولات غذایی حاوی آسپارتام برحذر باشند.

فِنیل‌کِتونوری: مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری فِنیل‌آلانین خون‌شان بالا است. فِنیل‌آلانین جزو اسیدآمینه‌های ضروری به‌شمار می‌رود و در منابع پروتئینی ازجمله گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود. آسپارتام هم یکی از اجزای سازنده‌اش فِنیل‌آلانین است. ازآنجاکه بدن مبتلایان به این بیماری در پردازش فِنیل‌آلانین مشکل دارد باید در مصرف مواد غذایی آسپارتام‌دار احتیاط کنند.

دیسکینزیِ تاردی (TD): دیسکینزیِ تاردی نوعی اختلال عصبی است که موجب حرکات لرزشی ناگهانی و غیرقابل‌کنترل در صورت و بدن می‌شود. این بیماری غالب اوقات براثر مصرف بلندمدت داروهای ضدروان‌پریشی بروز می‌کند. برخی تحقیقات انجام‌شده نشان داده‌اند که فِنیل‌آلانین ممکن است موجب تحریک علائم این بیماری شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد آسپارتام این شیرین کننده مصنوعی به این صفحه مراجعه کنید. .

جمع‌بندی

بااینکه مراجع مختلفی استفاده از آسپارتام را در محصولا غذایی تأیید کرده‌اند، مناقشات پیرامون اثرات آسپارتام روی سلامتی همچنان به‌داغی ادامه دارد.

حتما می‌پرسید که دراین‌میان تکلیف منِ مشتری چیست؟ راستش تصمیم با خودتان است. می‌توانید تحت تأثیر تحقیقاتی که به جنبه‌های منفی آسپارتام اشاره داشته‌اند مواد غذایی آسپارتام‌دار را از سبد خریدتان حذف یا مصرف‌شان را محدودتر کنید. اگر هم تحقیقاتی که این شیرین‌کننده را بی‌خطر دانسته‌اند برایتان قابل‌باورترند که دیگر هیچ، منتها رعایت اعتدال در مصرف فراموش‌تان نشود.

منبع


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 69 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به استخر مدرن است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]