عوارض جانبی آسپارتام؛ شیرین کننده مصنوعی پرخطر

دوشنبه 8 دی 1399
15:08
رعنا

آسپارتام نوعی شیرین کننده مصنوعی کم کالری مثل سوربیتول است و یکی از محبوب ترین جایگزین های قند در غذاها و نوشیدنی های کم کالری از جمله نوشابه های رژیمی محسوب می شود. آسپارتام همچنین در برخی دارو ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

با وجود استفاده و محبوبیت گسترده آن، در سال های اخیر بحث و بررسی هایی مبنی بر این که آسپارتام دارای عوارض نامطلوبی است یا خیر، صورت گرفته است. که در این مقاله از جهان شیمی قصد داریم به آن بپردازیم

آسپارتام چقدر ایمن است؟

در سال 2013 اتحادیه اروپا مبنی بر ایمنی مواد غذایی و اثرات آسپارتام صد ها مطالعه انجام داد و نتیجه چنین بود که آسپارتام برای انسان بی خطر بوده و میزان مصرف روزانه قابل قبول آن 40 میلی گرم نسبت به هر کیلوگرم از وزن بدن است.

سازمان غذا و دارو نیز مقدار مصرف را 10 میلی گرم بیشتر از اتحایه اروپا در نظر گرفته است اما با این حال مقادیر تعیین شده به مراتب بیشتر از چیزی است که اکثر مردم در حالت عادی در یک روز مصرف می کنند.


تاثیرات آسپارتام بر وزن:

آسپارتام مشابه قند در هر گرم حاوی 4 کالری است اما با این وجود حدود 200 برابر شیرین تر از قند است. این بدان معناست که فقط مقدار کمی آسپارتام برای شیرین کردن غذا ها و نوشیدنی ها کافی است. به همین دلیل مردم اغلب از آن در رژیم های کاهش وزن خود استفاده می کنند.

در مقابل، براساس بررسی جدید ترین تحقیق در سال 2017، هیچ مدرکی مبنی بر این که شیرین کننده های کم کالری آسپارتام، سوکرالوز و استویوسید بر وزن بدن تاثیر دارند وجود ندارد.

برخی از مطالعات شرکت کنندگانی را طی چندین سال تحت نظر داشتند و ارتباطی بین افزایش وزن بدن و دور کمر، با مصرف منظم این شیرین کننده ها مشاهده کردند.

تاثیرات آسپارتام بر اشتها:

سوال رایجی که شما کاربران از بخش سلامت نمناک داشتید در مورد تاثیرات آسپارتام بر اشتها و افزایش وزن بود؛ یکی از راه هایی که آسپارتام و سایر شیرین کننده های غیر مغذی ممکن است بر وزن بدن تاثیر بگذارند این است که سبب اشتهای زیاد فرد شده بنابراین او را مجبور به مصرف بیشتر مواد غذایی می کند.

تاثیرات آسپارتام بر متابولیسم:

مطابق بررسی سال 2013، همان روشی که باعث اختلال در کنترل اشتها می شود می تواند شخص را در معرض برخی از بیماری های متابولیکی مانند دیابت نوع 2 قرار دهد. از آن جا که بدن دیگر در پاسخ به مزه های شیرین انتظار دریافت کالری ندارد، طبق این دیدگاه ممکن است مجهز به مقابله با قندهای رژیم غذایی هنگام ورود به روده باشد.

اگر قصد داریم با آسپارتام این شیرین کننده مصنوعی به صورت کامل آشنا شوید اینجا کلیک کنید.


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 79 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

کاربرد پودر کاکائو

يکشنبه 7 دی 1399
14:58
رعنا

فروش پودر کاکائو ، پس از این که به دانه های لوبیایی شکل کاکائو طی انجام فرایندهایی خاص به میزان تعیین شده ای فشار وارد می گردد، چربی آن گرفته می شود و در حقیقت می توان چنین گفته که چربی آن استخراج می شود که به اصطلاح آن را کره کاکائو می گویند، و در آخر پس از طی این مراحل، مواد باقیمانده از این مجموعه فعالیت های انجام شده پودر کاکائو (Cocoa solids) خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات کام پیرامو پودر کاکائو و کاربرد آن در صنایع غذایی کلیک کنید.

پودر کاکائو دارای کاربردهای مختلف در صنایع غذایی می باشد. و فواید بسیار زیادی داراست ، که به دومورد آن می پردازیم :

فروش پودر کاکائو در صنایع غذایی

در واقع اهمیت تولید و فروش پودر کاکائو زمانی بیش تر نمود پیدا می کند که با یک بررسی بسیار اجمالی و ساده مشخص می شود که پودر کاکائو در تهیه ی خوراکی هایی به کار گرفته می شود که تهیه ی این خوراکی ها سهم بسیار بزرگی از صنایع غذایی کشورها را به خود اختصاص داده اند و برای تهیه ی آن ها چرخ های کارخانه های مجهز و عظیمی در دنیا می چرخد؛ کارخانه هایی نظیر:

بستنی سازی

شکلات سازی

انواع کیک، کلوچه، ویفر و بیسکویت

بیشتر بخوانید :

فروش مواد اولیه صنایع شکلات سازی یکی از کارهایی است که در کنار فروش مواد اولیه صنایع غذایی در خدمت این کارخانه ها قرار می گیرند و با تولیداتی مفید و خوش طعم لحظات شاد را با طعم خوش خود بهتر و دلنشین تر می سازند.

فروش پودر کاکائو برای مکمل های ورزشی

به دلیل این که پودر کاکائو دارای کافئین می باشد و این ماده ی تحریک کننده می تواند قدرت و توان بدنی را افزایش بدهد، با افزودن آن به انواع مکمل های ورزشی علاوه بر این که به عنوان یک طعم دهنده ی مورد علاقه ی بسیاری از ورزشکاران در ترکیب مکمل های ورزشی گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد، به عنوان یک ماده ی تقویت کننده نیز در ترکیبات اصلی آن ها به کار رفته، از مواد تشکیل دهنده ی آن ها به حساب می آید تا ورزشکاران در حین انجام فعالیت های سخت ورزشی و تمرینات شدید و طولانی مدت دچار خستگی نشده، انرژی و توان خود را برای ادامه ی تمرین از دست ندهند، به همین دلیل یکی از زمینه های فروش پودر کاکائو در تهیه ی مکمل های ورزشی می باشد.

رفرنس : https://www.jahanshimi.com/


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 86 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

بهبود دهنده نان چیست ؟( آشنایی با ساختار ، مزایا و معایب آن)

شنبه 6 دی 1399
15:11
رعنا

در پاسخ به سوال ” بهبود دهنده نان چیست” باید عنوان کرد که با توجه به اینک در کشور ایران کیفیت نان های مصرفی خوب نمی باشد، لذا باید به نحوی این مورد را ارتقا داد. بهبود دهنده های نان کمک می نمایند که ویتامین های لازم به نان اضافه شوند. جالب است در نظر داشته باشید که که میزان مصرف سرانه نان در کشور ایران حدود ۱۷۰ کیلوگرم است. این در حالی است که در کشور های اروپایی سرانه مصرفی نان در حدود ۷۰ کیلوگرم تخمین زده می شود.امروزه از بهبود دهنده ها در صنعت شیرینی و نان پزی استفاده می شود. از جمله مزایا بهبود دهنده نان می توان به افزایش کیفیت و ماندگاری نان اشاره نمود. جالب است در نظر داشته باشید که در گذشته برای اینکه بتوانند طول عمر نگهداری نان را افزایش دهند به آن روغن می زدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهبود دهنده کلیک کنید.

آشنایی با ساختار بهبود دهنده نان

در ساختار بهبود دهنده نان از flour improver استفاده می شود که به خمیر خاصیت انعطاف پذیری و کشسانی می دهد. این خاصیت منجر می شود تا تحمل خمیر افزایش یابد و نانوا در زمان تولید نان با چالش کمتری روبرو شود.بهبود دهنده ها در زمان میکس کردن خمیر، چانه گرفتن، پخت و … به حفظ تراکم نان کمک می نمایند. همچنین در منزل نیز نان ها را می توان به مدت طولانی تری نگهداری کرد

بیشتر بدانید :

چرا نیاز است تا در نانوایی ها از بهبود دهنده ها استفاده شود؟

متاسفانه این مورد را باید قبول کرد که در کشور ایران دستگاه های تولید آرد دارای تکنولوژی قدیمی ی باشند. لذا آرد ها دارای کیفیت مناسب و مرغوبی نیست. البته این مورد در حال رشد است ولیکن وضعیت فعلی نشان دهنده این مهم است که اکثر آرد های تولید شده دارای کیفیت مناسبی نیستند. البته از سوی دیگر نوع گندم نیز در کیفیت آرد ها بسیار مهم است. اگر گندم مورد استفاده تلرانس کیفیتی خوبی نداشته باشد قطعا در کیفیت آرد تاثیر مستقیمی دارد.

اگر قصد داشته باشید که به این سوال پاسخ دهید، بهبود دهنده نان چیست و چگونه در بازار یافت می شود، باید مطلع باشید که از تمام مراکزی که وسایل شیرینی فروشی ارائه می دهند می توان این مورد را دریافت کرد.

مزایای استفاده از بهبود دهنده نان

تا به اینجا تلاش شد تا به سوال بهبود دهنده نان چیست، پاسخ داده شود. اما در ادامه برخی از مزایای استفاده از بهبود دهنده ها عنوان شده است:

  • به عمل آمدن سریع خمیر نان با انجام فرآیند مالت یا آمیلاز
  • ایجاد گاز همانند غذاهای مخمری
  • محافظت از گاز تولید شده به جهت پف کردن خمیر
  • نرمی و لطافت نان
  • شفاف بودن رنگ نان

منبع : https://www.jahanshimi.com/


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 97 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

کاربرد سوربیتول در صنایع غذایی

چهارشنبه 3 دی 1399
15:09
رعنا

سوربیتول غالباً به صورت پودر در می آید و مثل آسپارتام به عنوان شیرین کننده یا عامل تثبیت کننده رطوبت در تولید شیرینی جات، کالاهای پخته شده و شکلات، در میان بسیاری از محصولات دیگر استفاده می شود. عملکرد تثبیت کننده رطوبت باعث می شود که گزینه مناسبی برای محصولاتی باشد که تمایل به خشک شدن یا سفت شدن دارند و به حفظ طراوت در هنگام نگهداری کمک می کند. سوربیتول می تواند درجه حرارت بالا را تحمل کند و به خوبی با سایر مواد غذایی مانند عوامل ژل کننده، چربی ها و قندها ترکیب می شود.

سوربیتول، یک پلیول طبیعی است که به طور گسترده ای در صنایع غذایی به عنوان یک ماده شیرین کننده، مرطوب کننده و بافت ساز استفاده می شود. سیب، موز، هلو، گلابی، زردآلو و پرتقال، همراه با میوه های خشک، همه حاوی سوربیتول هستند که یک الکل قندی است و بسیار گازدار است.

بیشتر بدانید :

سوربیتول در صنایع غذایی

سوربیتول در صنایع غذایی به دلیل قدرت شیرین سازی در طیف گسترده ای از محصولات استفاده می شود. این ماده از نظر مواد دوستدار دندان (غیر پوسیدگی زا) و کم کالری بودن، یک ماده ترجیحی در شیرینی جات بدون قند و محصولات کم مصرف است. شواهد علمی فواید افزودن سوربیتول به غذا برای جایگزینی قندها را برای سلامتی انسان نشان داده است. مصرف غذاهای حاوی سوربیتول به جای قند به کاهش بی نظمی دندان کمک می کند. همچنین ممکن است در مقایسه با همان محصول غذایی حاوی قندها، افزایش کمتری در گلوکز خون ایجاد کند.

سوربیتول در صنایع غذایی علاوه بر تأمین شیرینی، یک ماده عالی و ضد تبلور است. سوربیتول به دلیل خاصیت احتباس بالای آب، خاصیت خنک کنندگی ایجاد می کند و به بسیاری از محصولات غذایی بافتی بسیار روان می دهد. به عنوان مثال اغلب در آدامس ها، آب نبات ها، دسرهای یخ زده، کلوچه ها، کیک ها و بستنی ها استفاده می شود.

سوربیتول در محصولات مراقبت از دهان و دندان، از جمله خمیردندان و دهانشویه، و همچنین در محصولات آرایشی و بهداشتی و شخصی استفاده می شود، جایی که به عنوان ماده طعم دهنده، مرطوب کننده و تهویه کننده پوست استفاده می شود. به لطف عملکرد مرطوب کننده از خشک شدن خمیر دندان جلوگیری می کند و ویسکوزیته لازم را می دهد. علاوه بر این، سوربیتول وقتی در آب یا در دهان قرار می گیرد، دارای اثر خنک کننده بسیار برجسته ای است. این باعث می شود که به همراه خواص غیر پریوژنیک آن، کاملاً برای دستورهای دهانشویه مناسب باشد. هر زمان که در غذا استفاده شود، سوربیتول باید با نام یا شماره (E E420) در لیست مواد تشکیل

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوربیتول این شیرین کننده مصنوعی اینجا کلیک کنید.


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 90 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

سوکرالوز چیست؟ کاربد ان چیست ؟

سه شنبه 2 دی 1399
15:01
رعنا

سوکرالوز یک شیرین کننده و جایگزین قند مصنوعی است که در اتحادیه اروپا نیز با شماره E955 شناخته می شود. این شیرین کننده با کلرینه شدن ساکارز تولید می شود و حدود ۳۲۰ تا ۱۰۰۰ برابر شیرین تر از ساکارز، سه برابر شیرین تر از پتاسیم آسپارتام و آسولفام و دو برابر شیرین ساخارین سدیم است.

در حالی که سوکرالوز تا حد زیادی ماندگار است و برای استفاده در دمای بالا (مانند کالاهای پخته شده) ایمن در نظر گرفته شده است ، اما برخی شواهد نشان می دهد که در دمای بالاتر از ۱۱۹ درجه سانتی گراد تجزیه می شود.

موفقیت تجاری محصولات مبتنی بر سوکرالوز از مقایسه آن با سایر شیرین کننده های کم کالری از نظر طعم ، ثبات و ایمنی ناشی می شود. این ترکیب معمولاً با نام تجاری Splenda به فروش می رسد.

بیشتر بدانید:

کاربردهای سوکرالوز

از سوکرالوز در بسیاری از محصولات غذایی و آشامیدنی استفاده می شود زیرا یک شیرین کننده بدون کالری است و باعث ایجاد پوسیدگی دندانی نمی شود. این ترکیب همچنین برای مصرف بیماران دیابتی و غیر دیابتی بی خطر است و بر میزان انسولین تأثیری ندارد.

اگرچه فرم پودر شده این شیرین کننده مبتنی بر سوکرالوز یعنی اسپلندا حاوی ۹۵٪ (به صورت حجمی) مواد حجیم کننده دکستروز و مالتودکسترین است که بر سطح انسولین تأثیر می گذارد.

سوکرالوز به عنوان جایگزین یا در ترکیب با سایر شیرین کننده های مصنوعی یا طبیعی مانند آسپارتام ، پتاسیم استول سولفام یا شربت ذرت با فروکتوز بالا در خوراکیها استفاده می شود. این شیرین کننده در محصولاتی مانند آب نبات ، میان وعده های صبحانه ، قهوه آماده و نوشابه استفاده می شود و در میوه های کنسرو شده نیز وجود دارد.

این ماده در نوشیدنی های مختلف مانند آب میوه ها ، نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا ، نوشیدنی های حاوی کافئین و الکلی وجود دارد و معمولا مقدار مصرف آن در این نوشیدنی ها ۸% تا ۱۰% است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوکرالوز و کاربرد های آن اینجا کلیک کنید.


موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 82 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

پودر سوربیتول برای چاقی

يکشنبه 30 آذر 1399
12:10
رعنا

چاقی یک مشکل سلامتی جهانی است که با چندین بیماری از جمله عوارض چشمی همراه است.

برای دهه‌ها معتقد بودیم نباید زیاد شکر مصرف کرد، زیرا باعث ایجاد چربی دور شکم می‌شود، اما همانطور که می دانید ما به شکر علاقه زیادی داریم و حذف آن از رژیم غذایی بسیار کار دشواری است، بنابراین ما جایگزینی ایجاد کردیم که تمام خوبی‌های شیرین ‌کننده‌های قدیمی را دارد اما فاقد کالری است: شیرین ‌کننده‌های مصنوعی مثل پودر سوربیتول. در نظر داشته باشد که این ماده شیمیایی به غذا و نوشابه‌ها افزوده می‌شود، اگرچه امروزه مورد استفاده‌های بدی قرار گرفته‌ است. استفاده بیش از حد آنها می‌تواند منجر به سردرد، افزایش وزن و سرطان شود.

بیشتر بدانید:

پودر سوربیتول در میان بدنسازان به عنوان یک داروی پاکسازی کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این افراد بعد از مصرف دوره‌های داروی استروئیدی، برای پاکسازی کبد خود از پودر سوربیتول همراه با عرق کاسنی استفاده می‌کنند.

همچنین پودر سوربیتول یک ترکیب ملین و برطرف کننده یبوست می باشد که برای پاکسازی کبد نیز به کار می رود و قابل مصرف توسط کودکان و بزرگسالان نیز می باشد. در این مقاله به شرح پودر سوربیل برای چاقی می پردازیم.

در اول باید بدانید که سوربیتول یک شیرین کننده ی مصنوعی است و می تواند در صنایع غذایی جایگزین مناسبی برای شکر باشد این ماده شیرین کنندگی ای برابر شکر دارد و کالری کمتری نیز دارا می باشد. در نتیجه مصرف آن در افرادی که سطح کالری بدن خود را چک می کنند تا از چاقی جلوگیری کنند می تواند مناسب باشد. گفته شده است که استفاده از شیرین کننده های مصنوعی مانند سوربیتول ممکن است بر اشتها اثر تحریک کنندگی داشته باشد و بنابراین در افزایش وزن و چاقی موثر است.

اما تحقیق در مورد شیرین کننده ها و تحریک اشتها متناقض است. همچنین، شواهد کمی از مطالعات طولانی مدت وجود دارد که نشان می دهد شیرین کننده ها باعث افزایش وزن می شوند. شما همراهان گرامی می توانید قبل از مصرف، راجب این ماده ها به طور تخصصی تحقیق کنید.

توجه کنید که مصرف بیش از حد شیرین ‌کننده‌ های مصنوعی مانند سوربیتول، آسپارتام، ساکارز و فراکتوز می‌تواند باعث مشکلاتی چون افزایش وزن، مشکلات متابولیک شود. میزان مصرف مجاز روزانه برای شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی مقدار مشخصی نیست.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 70 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

نقش سوربیتول در تهیه ویتامین C مصنوعی

شنبه 29 آذر 1399
13:50
رعنا

سوربیتول ممکن است از طریق یک واکنش کاهش گلوکز تولید شود که در آن گروه آلدهید به یک گروه هیدروکسیل تبدیل می شود. واکنش نیاز به NADH دارد و توسط آلدوز ردوکتاز کاتالیز می شود. کاهش گلوکز اولین گام راه پولیول متابولیسم گلوکز است.

این مکانیسم حاوی ترکیب تیروزین در محل فعال آلدئید ردوکتاز است. اتم هیدروژن در NADH به اتم کربن آلدئید الکتروفیله منتقل می شود. الکترون ها در اتصال دوجنسی کربن آلدئید به اکسیژن منتقل می شوند که پروتون را بر روی زنجیره جانبی تیروئید جذب می کند تا گروه هیدروکسیل را تشکیل دهد. نقش آلدئید ردوکتاز تیروزین فنول به عنوان یک اسید کلی برای تولید پروتون به اکسیژن آلدهید شده کاهش یافته در گلوکز استفاده می شود.

کاهش قند در مسیر طبیعی متابولیسم گلوکز در بدن انسان طبیعی نیست، جایی که سطح گلوکز در محدوده طبیعی است. با این حال، کاربرد سوربیتول در بیماران دیابتی که سطح قند خونشان بالا است، تا ۱/۳ گلوکز می تواند از مسیر کاهش گلوکز جلوگیری کند. این NADH مصرف خواهد کرد و در نهایت منجر به آسیب سلول خواهد شد.

بیشتر بدانید :

کاربرد سوربیتول به عنوان یک تثبیت کننده در محصولات دارویی و همچنین به عنوان ماده اولیه در تهیه ویتامین C مصنوعی است. ویتامین C به دلیل تطبیق پذیری با پلیول ها بازار در حال رشدی دارد. برای تولید پلیول ها ، مواد اولیه نشاسته ای از ذرت ، ریشه کاساوا یا سیب زمینی استخراج می شود و سپس به قند تبدیل می شود. قند با استفاده از هیدروژن تحت فشار بالا و در دماهای بالا هیدروژنه می شود تا محصول نهایی باشد.

یک کاتالیزور لازم است زیرا مولکول هیدروژن برای واکنش نیاز به انرژی فعال سازی زیاد دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که برای رشد و ترمیم بافت، عملکرد غدد آدرنال و لثه های سالم مورد نیاز است. همچنین در تولید هورمونهای ضد استرس و اینترفرون کمک می کند و برای متابولیسم اسید لاکتیک ، تیروزین و فنیل آلانین مورد نیاز است. آن را در مقابل اثرات مضر آلودگی محافظت می کند، به جلوگیری از سرطان کمک می کند، از عفونت محافظت می کند و ایمنی را افزایش می دهد.

ویتامین C باعث افزایش جذب آهن می شود. ضروری در تشکیل کلاژن ، ویتامین C در برابر لخته شدن خون و کبودی محافظت می کند و باعث بهبود زخم ها و سوختگی ها می شود. شواهد نشان می دهد که ویتامین C با ویتامین E کار می کند و آنها فعالیت های آنتی اکسیدان را تقویت و گسترش می دهد.

بدن انسان ویتامین C تولید نمی کند.پس باید این ویتامین را از رژیم های غذایی و یا مکمل ها به دست آورد. مصرف ویتامین C ضروری است. بدن با تبدیل گلوکز اضافی موجود در جریان خون به سوربیتول سعی در محافظت از خود در برابر قند خون بالا دارد.



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 91 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

کاربرد سوربیتول در تولید صابون

چهارشنبه 26 آذر 1399
11:59
رعنا

سوربیتول ممکن است از طریق یک واکنش کاهش گلوکز تولید شود که در آن گروه آلدهید به یک گروه هیدروکسیل تبدیل می شود. واکنش نیاز به NADH دارد و توسط آلدوز ردوکتاز کاتالیز می شود. کاهش گلوکز اولین گام راه پولیول متابولیسم گلوکز است.

این مکانیسم حاوی ترکیب تیروزین در محل فعال آلدئید ردوکتاز است. اتم هیدروژن در NADH به اتم کربن آلدئید الکتروفیله منتقل می شود. الکترون ها در اتصال دوجنسی کربن آلدئید به اکسیژن منتقل می شوند که پروتون را بر روی زنجیره جانبی تیروئید جذب می کند تا گروه هیدروکسیل را تشکیل دهد. نقش آلدئید ردوکتاز تیروزین فنول به عنوان یک اسید کلی برای تولید پروتون به اکسیژن آلدهید شده کاهش یافته در گلوکز استفاده می شود.

کاهش قند در مسیر طبیعی متابولیسم گلوکز در بدن انسان طبیعی نیست، جایی که سطح گلوکز در محدوده طبیعی است. با این حال، کاربرد سوربیتول در بیماران دیابتی که سطح قند خونشان بالا است، تا ۱/۳ گلوکز می تواند از مسیر کاهش گلوکز جلوگیری کند. این NADH مصرف خواهد کرد و در نهایت منجر به آسیب سلول خواهد شد.

بیشتر بدانید:

سوربیتول یک الکل قند مشتق شده از شربت ذرت است. فرمولهای ضخیم و پایدار را تشکیل می دهد. به عنوان یک روان کننده، در تهویه پوست و جلوگیری از ریزش از مو کمک می کند. درلوازم آرایشی به عنوان یک روان کننده و غلظت دهنده استفاده می شود. دارای طیف گسترده ای از کاربردهای در صنایع آرایشی که می تواند در فرم بلوری یا مایع باشد.

یک ماده خشک کننده پوست و تهویه پوست است که اغلب در صابون های خفیف، شامپو بچه و محصولات مراقبت از مو استفاده می شود. خواص ترمیمی سوربیتول باعث شده که در ساخت صابون استفاده شود.

ترکیب سوربیتول و سدیم سیترات بهترین نتیجه را در صابون به ارمغان می آورند. از سوی دیگر سوربیتول گاهی اوقات مانند گلیسیرین عمل می کند و مرطوب کننده است. پس می تواند جایگزین گلیسیرین در لوازم آرایشی بهداشتی شود، زیرا ارزان تر از گلیسیرین است. صابون های زیبا، شفاف، روشن و رنگی دارای ترکیبات مصنوعی اعم از امولسیفایرها ی مبتنی بر الکل مانند سوربیتول هستند.

برای تولید صابون شفاف نسبت به صابون معمولی نیاز به انرژی بیشتری است. وجود این مواد در صابون باعث می شوند صابون بهتر ذوب شود و به شکل مورد نظر تبدیل شود. صابون های حاوی امولسیفایرها باعث نرم شدن پوست می شوند. سوربیتول به عنوان یک روان کننده و غلظت دهنده نیز استفاده می شود. هر دو گلیسیرین و سوربیتول هر دو مواد ایمن برای مصرف هستند.

صابون های شفاف ساخته شده با سوربیتول و گلیسیرین خشک نخواهند شد مانند آنهایی که با الکل های خشک تر ساخته می شوند. سوربیتول بسیار پایدار، شیمیایی و غیر فعال است. می تواند در دمای بالا مقاومت کند و در واکنش های مایلارد (قهوه ای) شرکت نمی کند که این یک مزیت است.

منبع : فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی www.jahanshimi.com



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 114 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

استفاده از سوربیتول در غذای سگ ها

سه شنبه 25 آذر 1399
15:37
رعنا

سوربیتول ممکن است از طریق یک واکنش کاهش گلوکز تولید شود که در آن گروه آلدهید به یک گروه هیدروکسیل تبدیل می شود. واکنش نیاز به NADH دارد و توسط آلدوز ردوکتاز کاتالیز می شود. کاهش گلوکز اولین گام راه پولیول متابولیسم گلوکز است.

این مکانیسم حاوی ترکیب تیروزین در محل فعال آلدئید ردوکتاز است. اتم هیدروژن در NADH به اتم کربن آلدئید الکتروفیله منتقل می شود. الکترون ها در اتصال دوجنسی کربن آلدئید به اکسیژن منتقل می شوند که پروتون را بر روی زنجیره جانبی تیروئید جذب می کند تا گروه هیدروکسیل را تشکیل دهد. نقش آلدئید ردوکتاز تیروزین فنول به عنوان یک اسید کلی برای تولید پروتون به اکسیژن آلدهید شده کاهش یافته در گلوکز استفاده می شود.

کاهش قند در مسیر طبیعی متابولیسم گلوکز در بدن انسان طبیعی نیست، جایی که سطح گلوکز در محدوده طبیعی است. با این حال، کاربرد سوربیتول در بیماران دیابتی که سطح قند خونشان بالا است، تا ۱/۳ گلوکز می تواند از مسیر کاهش گلوکز جلوگیری کند. این NADH مصرف خواهد کرد و در نهایت منجر به آسیب سلول خواهد شد.

بیشتر بدانید :

شیرین کننده های مصنوعی مانند سوربیتول به طور کلی ایمن به نظر می رسند و به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی جایگزین در غذاهای انسانی محبوب شده اند. در غذای حیواناتی مانند سگ ها نیز به انداز های مشخص می توان استفاده کرد.

سوربیتول یک جایگزین قند است یک ماده شیرین کننده شیمیایی مصنوعی است که برای جذابیت بیشتر عطر و طعم غذای سگ هااضافه می شود و هیچ آسیبی به سگ هاوارد نمی کند. تا حدی از ارزش غذایی برخوردار است. برخلاف شیرین کننده های مصنوعی با کالری صفر، انرژی رژیم غذایی را تأمین می کند. یک داروی اثبات شده برای سگ ها است و سمی نیست.

سوربیتول معمولاً در صنایع غذایی نیمه مرطوب مخصوصاً حیوانات اهلی مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد سوربیتول در غذای سگ ها بی خطر است، اما میزان مصرف آن فقط طبق توصیه پزشک باید انجام شود. مصرف بیش از حد دارو منجر به سایر مشکلات مرتبط با سلامتی می شود. به هیچ وجه نمی تواند قند خون یا سطح گلوکز را افزایش دهد، زیرا نوعی کربوهیدرات است که توسط بدن به طور کامل جذب نمی شود.

سوربیتول را با شیر یا آب مخلوط کنید و از آنجا که شیرین است، سگ ها آن را به راحتی مصرف می کنند. به عنوان ملین نیز استفاده شود. اگرچه سوربیتول برای حیوان خانگی خطرناک نیست، در صورت مصرف در دوزهای زیاد ممکن است باعث ناراحتی معده، گاز یا مدفوع شل شود.

سوربیتول ، اگر به عنوان راه حل تجویز شود ، باید به طور موقت برای درمان روده سگ درمان شود. استفاده طولانی مدت از آنها منجر به وابستگی ملین خواهد شد.

منبع : www.jahanshimi.com



موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 114 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

تاریخچه شکلات :

دوشنبه 24 آذر 1399
11:56
رعنا

تاریخچه شکلات : دانشمندان با آنالیز ظروف غذای انسان هایی که ۲۶۰۰ سال قبل زندگی می کردند به این نتیجه رسیدند که انسان ها از آن تاریخ شکلات مصرف می نمودند. البته مردم در آن زمان نوع مایع شکلات را مصرف میکردند.

در بررسی تاریخچه شکلات آمده است که مردم مکزیک از کاکائو نوشابه ای درست می کردند که مورد علاقه آزتکها یا سلاطین و اشراف مکزیک در امریکای مرکزی بود.

در قرن هیجدهم گیاهشناسی بزرگ سوئد لینیوس به درخت آن نام درخت غذای خدایان لقب داد.

هنگامی که هرنان کورتز دریانورد و کاشف معروف اسپانیولی وارد کشور مکزیک شد.

بیشتر بدانید : بهبود دهنده نان

تعریف شکلات :

این ماده مخلوطی از دانه های برشته کاکائو و ذرات فوق العاده ریز شکر با یا بدون کره کاکائو می باشد.

کره کاکائو چربی است که به طور طبیعی در دانه یا پودر کاکائو وجود داشته و بسته به محل رویش و درجه رسیدن دانه تا ۵۸ درصد نیز بالغ میگردد.

دانهٔ کاکائو حاوی بیش از ۴۰۰ ترکیب است در میان این ترکیبات می توان از چربی کاکائو، پروتئین، نشاسته ، فیبر خام ، کافئین و تئوبرو مین (که هر دو محرک می باشند) نام برد.

دانه کاکائو همچنین حاوی تیرآمین و فنیل اتیل آمین می باشد که هر دو این مواد باعث هوشیاری بیشتر می شود. طبق تعریف، هیچ محصولی را نمی توان شکلات نامید مگر اینکه کره کاکائو چربی عمده موجود در آن باشد.

این قانون در انگلستان و قاره اروپا به طور یکسانی عمل می شود. سایر کشورها قوانین خاصی خود را دارند. در فلات قاره اروپا کره کاکائو تنها چربی مجاز است.

در انگلستان تعریف قانونی شکلات عبارت از محصولی است که حداقل ۱۸ درصد کره کاکائو داشته باشد و مقدار چربی گیاهی آن بیشتر از ۵ درصد نبوده و حداقل ۳۵ درصد از مواد جامد آن از نوع مواد جامد کاکائو باشد که از این مقدار نیز حداقل مواد جامد بدون چربی کاکائو باید ۱۴ درصد باشد.

بیشتر بدانید : سوربیتول

شکلات به عنوان یک مادهٔ غذایی :

این ماده زمانی غذایی تجملی محسوب می شد ولی هنگامی که در مصرف آن میانه روی شود به یک غذای مفید و قوی تبدیل می شود.

هم اکنون شکلات تقریباً به عنوان یک فراورده غذایی ضروری محسوب می شود. شکلات یک شیرینی بسیار خوشایند و دلپذیر بوده و پذیرش سایر مواد غذایی را نیز افزایش می دهد.

این ماده به عنوان یک کالای ضروری بوده و برای نیروهای مسلح یک جیرهٔ غذایی اضطراری محسوب می شود. یک پوند شکلات (۴۵۳/۵۹gr) در حدود ۲۵۱۵ کیلوکالری انرژی را تأمین می نماید.




موضوعات: دنیای شیمی ,
[ بازدید : 91 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به استخر مدرن است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]